Привет отново,колеги!
Проблемът със задълженията и плащанията е, че за вече платени задължения от 2012 година, отново са взети суми за тях. Тези задължения са вече платени един път през 2012 година и с първото плащане през 2013 година покриват пак тях.
Единият вид задължения от 2012 година са данък върху доходите на физически лица по граждански договори. Открих, че грешката е при мен , в информацията, подадена с Декларация образец 6 - подала съм информация чрез нея и за тези суми като дължим данък. И сега този данък е платен два пъти - веднъж през 2012 година по съответния вид плащане - код 111213, и втори път с първото плащане през 2013 година. Резултатът е, че остават неплатени по-късни задължения, защото превеждаме точно според разчетите.
Вторият вид задължения от 2012 година са здравно осигуряване на лица по граждански договори. Затова обаче няма грешки в подадената информация с Деклрация образец 6 и не знам на какво се дължи. Иначе случаят е идентичен - платени са през 2012 година по съответния код за вид плащане - 560101, и втори път с първото плащане през 2013 година.
Въпросът ми е какво да предприема като действия, за да поправя тези неща?
Благодаря ви предварително за съдействието!