Оооооооооо, че и нагли, на всичкото отгоре! Чак го приемат като нарушение и вмешателство, че се опитваме да защитим правата си!
И искат и затваряне на сайтове и забраняват и налагат цензура за изявления на мнение, виждания, гледни точки и становища по дадени въпроси, особено когато тези - същите въпроси, ни касаят пряко. Те какви са? Луди ли са или на диктатори ще се правят?!!
""Не могат да бъдат споделени аргументите, че чрез тези законодателни промени се създава неоправдано предимство при упражняване на дейностите по чл. 24 от Закона за адвокатурата, които са от изключителната компетентност на адвокатите и упражняването им по занятие е недопустимо от трети лица. Тази законодателна промяна е на практика прецизиране на правомощия и дейности, които и досега адвокатите са извършвали. " И ПИТАМ АЗ...
Кое точно от това, което искате, скъпи адвокати, да изземете като функция от счетоводителите, сте упражнявали по ЗАНЯТИЕ досега???!! Може би регистрация на трудови договори, подаване на информация в масивите на НАП, консултиране по счетоводни въпроси?! Или може би сте оформяли документи за кореспонденция с БНБ и НСИ вместо счетоводния отдел на някоя фирма или пък сте посредничили в отношенията между счетоводител и НАП? С кое сте се ангажирали и е ваше право, а ние го нарушаваме? Питам аз и друго, което се сетих снощи. Излиза така, че, ако аз си напиша договор за покупко-продажба, като нормален грамотен човек - средностатистически гражданин, отида при нотариус и изповяда сделката ми, това ще бъде ГРУБО нарушение в противовес на ИЗКОННИТЕ права на адвокатите, защото не го е написал адвокат ли? И ще ме санкционират с глоба или имуществена санкция, защото не го е оформил адвокат? Говоря за чиста хипотеза, в която съм спазил всички законови процедури и договорът е оформен както трябва. Далеч съм от мисълта, че знам и мога всичко. По принцип, за неща, които не са ни в компетенцията и нямаме желанието да се правим на Богове... и сега си изпращаме клиентите при адвокати, които да им оформят документите или дадат консултация, както и да ги представляват по различни въпроси. Но да си имаме уважението! Този "ПЛАЧ", който визират тези наглеци, всъщност е опит за защита на професионални права и позиции!
Предлагам публична петиция, която да се организира в близките дни и да бъде подписана от възможно повече на брой заинтересовани лица и колеги, която да се приложи към подписка или някакъв вид протестно становище и да се внесе в НС преди да бъде приет този бълвоч, наречен законопроект.