До: Ванката ... ей за тва ги обичам тука в НАШИЯ форум...
До всички: (сори ама требе и да са работииии ..та следва сериозната част)
Трябва да определя iK(мах) обаче в периода преди 1997 имам майчинство с второ дете. (думата "трябва" веднага дразни но ..знам, знам че не съм длъжен...ама го правя ... кво да направя - няма кой друг да им го открие).
От март 93 г. работничката излиза в болничен за бременност и раждане до август. Септември не е представила д-т и има начислена заплата, а октомври освен за бр.+раждане представя и болничен също за предния месец, който е за гледане на болно дете до 2 г., прави и се сторно на част от заплатата за септември и излиза по майчинство с мин.р.з. От тогава до август 94 г. е все на минимална /по майчинство/. Септември прекратява майчинството и се връща на работа и до април 95 г. получава обезщетение в р-р 1/2 от минималната.
До сега рядко съм попадал на майчинство в периода за базов коефициент, но явно от сега нататък ще е все по често (растем...) та ако някой е имал подобен случай да посъветва къде са опасните места и това 1/2 мин.р.з. изобщо вписва ли се и смята ли се при определяне на iK(мах).
УП-то е за напуснал служител, на когото не му предстои скоро пенсиониране, така, че имаме време да изясним всичко. На всеки включил се благодаря!