Ох, marpan_64-че, ще ти разкажа, че да се посмееш и ти пък и колегите!
Но преди това да ви споделя, малко след като я пуснах корекцията дойде отговор, че е приета без възражения.
Всъщност не я пуснах като корекция, а като нова, отмятайки онази кляфка, за която стана дума по-горе.
Та да споделя.
ДД е на една приятелка и аз й я пускам всяка година като услуга и винаги си минава нормално.
Оказва се, обаче, че тя била имала някакво неплатено задължение от (забележете!) крупната сума от 1.36 лв.
Тя всяка година прави едно дарение, по което трябва да ползва данъчно облекчение.
Тази година като подавах декларацията кутийката за ползване на данъчно облекчение беше неактивна, аз така и не разбрах защо, но понеже става дума за малка сума, моята приятелка каза: остави го, все ми е едно. С други думи не ми излезе съобщение, че има дължими суми от предната година, което няма и как да го знам.
От НАП й пишат писмо, че има дължими суми.
Тя си прави труда да се разходи до тях, да попита какво става и разбира драмата с единия лев, който си го заплаща.
След което те й обясняват, че трябва да пусне
НОВА ДД, ама на хартиен носител и да им я занесе заедно с всички дУкИменти към нея, като новата трябвало да е АБСОЛЮТНО същата като старата.
Когато ги попитала защо се налага да се прави всичката тази гимнастика те й отговорили (дръжте се сега да не паднете!):
ами проблемът е в нашата програма, обаче не можем да го отстраним!!!Нали се сещате, че тяхната програма, дето трябва да ни улеснява живота, се заплаща с нашите пари!
То хубаво, ама приятелката ми в този момент не е в БГ, аз прочетох всичко написано до тук в тази тема и й казвам: споко, ще я пусна пак чрез ПИК-а, пък да видим.
Пуснах я и този път ми изписа, че не съм попълнила клетката за данъчното облекчение, която и не попълних, щото щеше да трябва да попълвам и банкова сметка и само щях да си усложнявам живота за сравнително малка сума.
Но я прие, тва е.
Ако някой трябва да се възползва разполагате с още 9 дни.