Съкращаване и Последваща проверка "не" поради тази причина

14.04.2020, 08:44 1688 2

14.04.2020, 08:44
Публикации: 10 / 2
Последващата проверка е следващия работен ден след, заверена справка към НАП за прекратяване.
Попринцип не пиша по форуми, но влизам да се успокоя от време на време, че не само аз изтрещявам по някой казус, към някоя дата за някоя нова справка примерно.

Но тука се притесних, на никой ли не му идват след съкращаване с първи думи "Колко съкратени има в предприятитео" , отговаряш - 1 работник чл. 328 ал 1 т 3, миналта седмица, а извинете проверката е във връзка със...?..."
"А дежурна каквито си правим, вие сте счетоводител, знаете"
Че и после разказват за случай на познат на моя познат(няма да го взимаме за чиста монета ок, само слух да е) отказ на изплащане на възнаграждение, поради текуща проверка на работодателя по последното ви правоотношение, или нещо такова....Готино, не се бях сетил за тая схема да блокират за единия парите, че и ако има акт за какво да напишат на другия ако не дай боже е забравил да промени една от датите в документ, който се упоменават още 2 различни дати във връзка със на братчеда влезналото в сила изменение на средния член в десния ми крачол, абе сещате се там ония пари дето трябва пешко да докаже като доход, че да има как да ми е дал заема, да платя наема(или бъркам, той Горанов каза че няма никакви затруднения да си плати наема?...на бързо преметнах и не помня), мче той Горанов ще излезне наистина голям икономист, като към края на годината докажеме само 2% спад в БВП...при бройките на хората регистриращи се по Бюрата в момента и то по статии и репортажи на "независимите ни" обществени медии.(10% от 60000 по да заложим 500 средно изплащане по средно 6 месеца, 17 милн. лв. незнам, много ли е малко ли е, за мен след определен брой нули ми става все тая, но други предполагам го смятат на ум направо в % колко е спестено).
Че и слухове за ревизии в последствие на кандидатстване на 60/40....или аз трябва да се чуствам специАлен, че съм част от такъв случай и той ще вземе да се окаже всъщност друг случай на края(в крайна сметка оформил не оформил правилно, нито едно от двете ги няма като изискване за "сигнал" каквито статии се леят с кофи в нета) или всички трябва инзвънредно да са теглили една къса на всичко и да си почиват като повечето по пейките около блоковете които са на Трудов договор, но уви не могат да ходят на работа...
Някой нещо да му се е случило подобно и да не му се говори чак вече ? евентуално ...Наистина се чуствам като част от прикрит натиск на Безкрайно учтивата ни Администрация работеща в полза на обществото...
#1 | 14.04.2020, 12:55
Публикации: 9299 / 1558
Много ми беше трудно да разбера какво питате. Много сте икономични от към препинателни знаци :)

Да, възможно и да правят проверка на прекратяването на ТД. Да, възможно е да е на следващия ден след подаване на уведомлението.  Да, възможно е проверката дори да е преди да сте подали уведомлението /имате 7-дневен срок/, ако уволненият по-бързо се е регистрирал в БТ
#2 | 14.04.2020, 23:14
Публикации: 10 / 2
Освен да се оправдая, че не остава време за препинателни знаци....
За моженето, може, не съм се питал дали е възможно, ами да видя на някой друг дали му се случва в момента :)

Имам две опции така като гледам  - или се случва масово и наистина никой няма време дори да се огледа, или някак колегите са успяли да си въведат реално действаща заповед по чл. 120в :)

Както и да е....и този път ще си кажем, то си е моментен хаос и съответната реакция на администрациите от години в по-особени ситуации, който се откаже защото предпочита да го оставят на мира, пред опцията да получи полагащото му се, ще е бонус, не за БВПто но за Бюджета, че да платят заплатите на същите администрации, да не им забавят бонусите, че оттича иначе масата за изборите :)

Успех на всички по 60/40 :)
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група