Д1 и личен труд

Днес в 14:31 101 2

Днес в 14:31
Публикации: 9892 / 1714
Подадох една Д1 за м.12 с код корекция и добавка за личен труд
Възнаграждението за ЛТ е по-малко от осигуровките и няма данък /няма Д6/
Декларацията е приета.
Като погледна в справката за осиг. доход, за м.12 излиза осигурителния доход, но не и облагаемия.
Не съм подавала Д1 с личен труд от година и половина насам. Тогава в колоната "облагаем доход" излизаше възнаграждението за ЛТ. Сега някаква промяна ли има? По късно ли се актуализират данните? Или грешката е някъде при мен?
#1 | Днес в 15:00
Публикации: 73 / 16
Привет,

това го копирах от указанията за Д1:
"Забележки:
1) Съдружниците в търговски дружества, собствениците на ЕООД или физическите лица - членове на неперсонифицирани дружества, попълват полетата на т. 31 и 31а за доходи по § 1, т. 26, буква "и" от допълнителните разпоредби на Закона за данъците върху доходите на физическите лица, върху които се дължи данък по чл. 42 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица."
Пишете, че няма плосък данък. Вероятно това е причината клетка 31 да остава празна.

#2 | Днес в 15:21
Публикации: 9892 / 1714
Пишете, че няма плосък данък. Вероятно това е причината клетка 31 да остава празна.
Едва ли е това. В т.31 се посочва брутния размер на дохода от личен труд. Реално това е облагаемата сума /не данъчната основа, върху която се начислява данъка.
В т.31 на подадената и приета Д1 си фигурира сумата.
И преди съм подавала такива Д1 с личен труд, равен на осигуровките и данък 0, и в справката за осиг доход на ФЛ сумата си излизаше в последната колона :(
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група