Въпроси за електронна трудова книжка, единен електронен трудов запис и промените от 01.06.2025 г.

Днес в 12:50 28790 187

#180 | Днес в 12:50
Публикации: 12554 / 2397
Лично аз за себе си съм си направила извода, че за действащите трудови договори не следва да се прави нищо към 01.06.2025. След тази дата - в предвидените за това случаи.
#181 | Днес в 12:58
Публикации: 102 / 2

Благодаря за отговора!
Искате да кажете, че въпреки че влязлата информация в ЕТЗ реално е грешна, не трябва да правим корекции за момента?
А ще подадем ЕТЗ едва когато има следващо повишение на заплатите или друга промяна? (първоназално и аз смятах така, но ми се стори нелогично да не направим корекция, имайки предвид, че данните са грешни)
Ами ако например следващия месец служител иска да напусне - ясно ще подадем ЕТЗ за прекратяването, но не трябва ли да коригираме данните преди да подадем ЕТЗ за прекратяването?
#182 | Днес в 13:03
Публикации: 25 / 0
Точно така и аз разсъждавах и аз, въпреки че ТД не са променяни, но от НАП ми отговориха, че не би следвало да се въвеждат, а от Инспекцията не бяха сигурни.
За това се чудя какво да правя.
Проба грешка, въведох и пратих и не ми ги приеха  :smile1: записите, т.к. съм посочила 01.06.2025 г. дата на ДС, което действително несъществува.
#183 | Днес в 13:06
Публикации: 10208 / 1791
Нали информацията до 31.05. е вписана в ТК. На когото му трябва, ще си я вземе оттам.
Оставаше да ни накарат да предекларираме всички данни от предходни години по новата схема :(
#184 | Днес в 13:25
Публикации: 102 / 2
Нали информацията до 31.05. е вписана в ТК. На когото му трябва, ще си я вземе оттам.
Оставаше да ни накарат да предекларираме всички данни от предходни години по новата схема :(

Вече нищо не би ме изненадало, но тъй като, както винаги има много неясноти...това ме стресира и притеснява.  :blink:
#185 | Днес в 13:58
Публикации: 89 / 1
Трябва ли да оформяме ТК на пенсионерите на трудов договор?
Инструкциите са да се пазят до пенсионирането.
#186 | Днес в 14:02
Публикации: 4754 / 843
Не пречи пенсионерът да почне нова работа, на която да му потрябва приключена ТК.
#187 | Днес в 16:26
Публикации: 11 / 0
Трябва ли да оформяме ТК на пенсионерите на трудов договор?
Инструкциите са да се пазят до пенсионирането.

На въпросът "трябва ли"- трябва.
А дали пенсионерът ще си я пази, си е негова работа:)
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група