Имаме регистриран ЕТЗ за трудов договор, подаден на 20.06.2025. Работникът не се яви на работа и днес подадох ЕТЗ с код за заличаване. Системата на НАП го отхвърли с текст „Заличаване на ЕТЗ за сключен договор след 3-дневния срок се подава само в офис на НАП“. Някой имал ли е такъв случай? Мислех, че за заличаването няма срок.
Здравейте, при увеличаване на трудовото възнаграждение на служител по допълнителен трудов договор, следва ли да се подава ЕТЗ, т.к. досега никъде нищо не сме попълвали, освен сключване на допълнително споразумение.
Аз имам такъв случай от днес. Явно ще се ходи в НАП, а преди това не разбрах трябва ли предписание от ГИТ или създавам заличаващия запис и с придружителното писмо се подава в НАП?
Това, болднатото. Трябва и пълномощно, ако не сте представляващ. При мен заличаващият запис не мина, защото подадох двама души в един файл, а според служителката трябвало в отделни файлове Много недоизмислена норма ми се струва, а не е и формулирана добре.
Току що от НАП ми казаха,че трябва предписание от ИТ за заличаване след тридневния срок.
Три дневния срок от датата на сключването, нали? Защото моята дата на сключване е 23.06 и тя отдавна мина.
Привет, бихте ли проверили дали правилно съм разбрала? :1. Основание за прекратяване не се пише2. Оформят се трудовите книжки до 1 юни 2025 г.3. Преди печата се вписва текст:Трудова книжка е оформена съгласно §24 от ЗИД на КТ4. Не се слага правоъгълен печат: Осиг стаж е равен на заченетия трудов стаж.
Ами май не, коментираха, че трите дни се брояли от записаната дата на постъпване.