Въпрос относно граждански договор

Вчера в 15:09 170 1

Вчера в 15:09
Публикации: 1 / 0
Здравейте, предстои ми подписване на граждански договор за определена услуга с юридическо лице, в момента съм осигурен по трудов договор, като сумата по ТД е под МОД. Разбрах, че освен останалите данъци, ще трябва да платя и осигуровки за разликата до МОД. Също така прочетох, че накрая на годината се подава данъчна декларация, на база на която трябва да платя 10% данък върху доходите, това което ми отговори фирмата, с която ще подпиша гражданския договор е, че данъкът ще е вече удържан и внесен от самата фирма, но все пак ще трябва да пусна данъчна декларация. Ако това е така, правилно ли разбирам, че ако имаме примерна договорена сума 1000 лв, ще получа чисто (примерно) 800, като 200 лв са разликата от данъци + осигуровки + 10% данък върху дохода, или ще трябва да правя нещо допълнително като декларации и т.н.?
#1 | Вчера в 15:23
Публикации: 10005 / 1747
За момента не подавате никакви декларации за гражданския договор. Нито при подписването, нито при планирането. Догодина от 01.01. да 30.04 подавате годишна данъчна декларация, където отразявате дохода от този ГД (и всички останали доходи). Независимо че няма да имате данък за довнасяне
При плащането ще попълните Сметка за изплатени суми. Запазете Вашия екземпляр!
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група