Самоосигуряващо се лице

Вчера в 17:22 248 3

Вчера в 17:22
Публикации: 91 / 2
Може ли самоосигуряващо се лице да получава 50 % от обезщетението за отглеждане на дете до 2 години,ако започне дейност,А възможно ли е прокуриста на ЕООД ,да го назначи на трудов договор на 4  часа?
#1 | Вчера в 18:23
Публикации: 10336 / 1814
По първия въпрос - КСО, чл.54, ал.2
По втория въпрос - извинете невежеството ми, но в ЕООД назначава ли се прокурист?
#2 | Вчера в 18:38
Публикации: 10336 / 1814
Прочетох тук там - имало прокурист и при ЕООД. Е, не разбрах какво са съществените разлики между прокурист и управител на ЕООД, различен от ЕСК, но това си е мой проблем.
Та: щом може прокуристът да е на ТД, защо да не може да е на 4 часа (или на 2)?  Сключва си сделките, дава си указанията, подписва си документите и т.н. от 8 до 10 часа и си отива. Ако някой случайно го потърси в извън работно време - ще чака. По-голям проблем ще е, ако ИТ мине на проверка към 15 часа и го завари в офиса да подписва ведомостите за заплати например
#3 | Днес в 14:23
Публикации: 324 / 50
 не разбрах какво са съществените разлики между прокурист и управител на ЕООД, различен от ЕСК
     Договорът за прокура задължително се вписва в Търговския регистър и е валиден от датата на вписване, съответно прекратяването е пак през ТР. През това време собственикът на ЕТ или ЕООД не може да извършва дейност и не се осигурява във фирмата, съответно не прави годишно изравняване на осигуровки, тъй като е освободен от такива.

Та: щом може прокуристът да е на ТД, защо да не може да е на 4 часа (или на 2)?  Сключва си сделките, дава си указанията, подписва си документите и т.н. от 8 до 10 часа и си отива. Ако някой случайно го потърси в извън работно време - ще чака. По-голям проблем ще е, ако ИТ мине на проверка към 15 часа и го завари в офиса да подписва ведомостите за заплати например
     Това е така, но аз въпроса го разбрах по друг начин, а именно дали вече назначеният прокурист може да назначи ЕСК на трудов договор на 4 часа. Според мен може, но все пак се консултирайте с юрист. Може да се наложи отписването на прокуриста от ТР и връщането на майката на работа като самоосигуряващ.

Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група