Продължаване на обезщетение от борса без натрупани 12 месеца стаж

Днес в 07:48 49 1

Днес в 07:48
Публикации: 1 / 0
Здравейте, имам следния казус и ще съм благодарен за информация:
Наскоро се разделихме с бившия ми работодател по чл.331. По този член имам право на минимален размер на обезщетение за безработица за 4 месеца. В момента го взимам, но скоро ще свърши. Притеснението ми е, че не знам кога ще си намеря работа. Обмислям вариант един приятел да ме вземе в неговата фирма за няколко месеца и след това да съкрати позицията. Основният въпрос е: ще имам ли право на обезщетение по друг член след това? Иначе преди това имам стаж около 10 години без прекъсване.
Благодаря!
#1 | Днес в 08:58
Публикации: 10374 / 1822
До три години след отпускането на обезщетението за безработица ще имате право само на минимално обезщетение, независимо от начина на прекратяване на трудовия договор.
Ако нямате 12 месеца от последните 18 с осигуровки за безработица, изобщо няма да имате право на обезщетение
.един приятел да ме вземе в неговата фирма за няколко месеца и след това да съкрати позицията 
Когато тези "няколко" месеца са 1- 2-3, рискувате да си навлечете проверка от НОИ. Пресметнете дали си заслужава да се внасят 4-5 или повече месеци осигуровки и данък върху фиктивна заплата, за да получавате 4 месеца след това по около 400 лв
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група