Предписание от НОИ за корекция на Д1 за 2023 г.

05.05.2026, 15:58 365 3

05.05.2026, 15:58
Публикации: 26 / 0
Имам следният казус. НОИ ме "уведоми", че болничен лист на наша работничка е обжалван и след 2 години идва решение на ТЕЛК, че същият не се признава. Сега искат да направя корекция на Д1 за м.04.2023 г. Но обжалваният б.л. е продължение и в същност работничката е в болнични през целият м.04. Същата отдавна е напуснала , а и при корекцията на Д1 се получава ЗОВ в намаление на Д6 с около 3 лв./ при положение ,че непризнатия б.л. ще се трансформира в неплатен отпуск/.Д6 в намаление води вероятно след себе си куп неприятности и то само за толкоз малка сума. Някой попадал ли е в подобно положение. за даде акъл как най-добре да се излезе от тази ситуация !!!
#1 | 05.05.2026, 16:04
Публикации: 359 / 78
Щом имате предписание от НОИ, трябва да направите корецията. Тя се прави в НАП с писмо с обяснание и прилагате предписанието от НОИ. Носите и файловете на флашка.
#2 | 05.05.2026, 16:35
Публикации: 26 / 0
Правила съм корекции, но винаги са били в посока увеличение на Д6. Само веднъж попаднах в същата ситуация и служителката в НАП ме посъветва да не е в намаление, защото следвали проверки и носене на куп документи. Но тогава работникът си работеше все още и имаше възможност да му начисля платен отпуск /фиктивно, тъй като пак беше за години назад/.Не мога да разбера, как така чак след 2 години решиха да изпратят решение за анулиране на б.л.!!!!
#3 | 06.05.2026, 08:41
Публикации: 3308 / 478
Какви проверки, никога не ми се е случвало. Подавате си корекцията и толкова.

Не съм сигурна дали следва да е неплатен отпуск, а не самоотлъчка. Как знаете дали лицето има прави на отпуск със стаж или не?
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група