Здравейте,
аз съм на мнение, че има доста грешки.
Виждам, че водите дребен търговски обект и не сте регистрирани по ЗДДС.
Всичко минава през 501-ва сметка, но съм озадачена от кредитния оборот по нея за годината. Ако нямате задължения към доставчици (според баланса) и сте платили в брой разходите за дейността плюс доставените стоки по дебита на 304 и задълженията към бюджета, то сумата е 47 570, а не 30 205. Да не говорим, че се увеличава с още 1 084 за сметка на други дебитори, защото не виждам какво освен пари в брой сте предоставили срещу тези вземания?!
Това, което водите по 204 на стойност 625 лв. предполагам, че е касов апарат. Съдейки по амортизациите, той е почти напълно аморгизиран към началната дата на баланса, а Вие го включвате в баланса?!
Началните салда не са верни - първото, което прави впечатление - отбелязал го е веднага и bobo.
Какви приключвателни операции вземате? Оборотите по 123 са, меко казано, странни. А и според тези данни за разходи за дейността и приходи от продажбата на стоки Вие сте, по-скоро, на сериозна загуба.
Това е моето мнение и можете да не се съгласите с него. Ако искате да Ви се помогне, трябва сериозно да се "бръкне" в счетоводството и да се редактират взетите операции, започвайки от началните салда. По интернет няма как да стане.
Изпращам Ви обратно файл с отбелязани в цвят проблемни места в оборотката и баланса, които биха могли да Ви помогнат да си оправите счетоводството. Поне от това е редно да започнете, а когато балансът придобие що-годе нормален вид, може да се търсят козметични или технически пропуски.