според мен няма основание за деклариране"А " ЕООД дава заем на " В" ЕООД .Спираме до тук. " В" ООД няма пряко действие в сделката между другите дружества. Ако ООД то беше страна по сделката ,тогава щяхме да разсъждаваме!
Имаме следния случай. "А" ЕООД дава заем на "Б" ЕООД. Еднол.собственик и Управител на "А" ЕООДи Еднол.собственик и Управител на "Б" ЕООД са заедно управители на "В" ООД, в което единият е и съдружник с 50% дял, а другият е съдружник в ООДто, което притежава другата половина на "В" ООД. Според мен сделката по заема в началото трябва да се декларира нали така?
При мен ситуацията е такава-две ЕООД-та на един и същи собственик.Едното дава под наем на другото помещение и ДМА. Двете дружества са регистрирани по ДДС .Всеки месец се пускат фактури за наема.Трябва ли да ги включвам в приложение 4?
Майка ми вчера е намерила някакво решение на съда, в което са постановили, че майка и син, всеки с различни фирми, са свързани лица, защото майката можела да оказва влияние на сина си по отношение на сделките между фирмите... така че...
И аз искам да попитам за мнението Ви, за което ще съм Ви благодарна!Сключен договор за наем със собственика на фирмата през 2009. През м.юли 2013 собственика се сменя. Договорът е прекратен през септември 2013. Размера на наема до юли ли да декларирам или до септември?
Имам един такъв въпрос, ЕООД придобива акции през 2013 в АД, чета указанието т. 4.3, и според мен,това не се декларира. Признавам си , обърках се тотално Знам, че имате много задачи, но ще съм благодарна, ако някои има мнение и го сподели.
Аз не виждам покупката на акции или дялове да е в посочените в т.4.3 изключения. Мисля че е за деклариране. Аз имам покупка на дялове и се чудя с кой код: 3 или 6, като клоня повече към 6.