Прекратяване на договор по член 326, с подадена молба за член 325.

Вчера в 14:09 285 7

Вчера в 14:09
Публикации: 4 / 0
Здравейте, подадох молба за прекратяване на трудов договор по член 325, от счетоводството я приеха имам и входящ номер. След това получавам заповед за прекратяване на трудовия договор по член 326 и добавено, че не желая да спазя срока на предизвестието. Какво мога да направя ?
#1 | Вчера в 14:15
Публикации: 10929 / 1957
След като не сте подали предизвестие по чл. 326, заявявате, че заповедта е невалидна, не сте съгласни с нея и ако не я отменят, ще ги съдите.
Вариантите от тук нататък:
- след като молбата по чл.325 не е приета, продължавате да си работите
- подавате предизвестие по чл.326 и отработвате предизвестието
- подавате предизвестие по чл.326 и заявявате, че няма да отработвате предизвестието (съгласявате се с подобна заповед, но след спазена процедура)

Ако в молбата сте написали "ако не се приеме, да се счита за предизвестие", тогава първият вариант отпада
#2 | Вчера в 14:26
Договорът вече е прекратен в НАП по член 326, ал. 1.  без да подавам друга молба.
#3 | Вчера в 14:57
Публикации: 361 / 104
Договорът вече е прекратен в НАП по член 326, ал. 1.  без да подавам друга молба.
Имате ли копие от молбата, която сте подали? Какво точно пише в нея? Ако не сте посочили, че ще се счита за предизвестие и не сте заявили, че няма да отработвате предизвестието (независимо как точно е формулирано), можете да осъдите работодателя
Ако сте ползвали обобщен образец и не сте внимавали какво точно зачерквате или подчертавате, дължите на работодателя поне една заплата обезщетение (заиси колко е предизвестието)
#4 | Вчера в 15:02
С настоящата и на основание чл. 325 т.1 от КТ Ви моля за Вашето съгласие за прекратяване на трудовото ми правоотношение с представляваното от Вас предприятие, считано от дата примерно 01.08. Това е текста на молбата, която е предоставена от човешки ресурси.
#5 | Вчера в 16:44
Публикации: 361 / 104
При (само) този текст на молбата и издадена заповед на друго основание,  бих ги осъдила.
Преди това ще ги помоля да отменят тази заповед и да заличат ЕТЗ.
#6 | Вчера в 17:17
Публикации: 1 / 0
Взаимно съгласие означава и работодателят да даде съгласието си да Ви освободи на посочената от Вас дата. Със сигурност имате срок на предизвестие поне 30 дни в трудовия договор. Проверете резолюцията на подадената от Вас молба преди да предприемете каквито и да било действия е моят съвет :)
#7 | Вчера в 18:29
Той ме освобождава със същата дата на молбата за напускане по член 325 с текста, който съм приложила в предходния коментар, но на заповедта е посочен член 326 Ал.1 и като причина е посочена молбата от дата 01.08 служителят отказва да отработи предизвестие от 30 кал. дни. А аз никъде не съм посочвала член 326 или текст да се счита за предизвестие, ако не се приеме по взаимно съгласие пък камо ли да съм посочила, че отказвам да отработя предизвестие.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група