Промяна на длъжност след връщане на работа след майчинство

Днес в 11:20 62 1

Днес в 11:20
Публикации: 4 / 0
Здравейте, имам следния казус - след връщане от майчинство шефа ми иска да ме преназначи в друг отдел и на друга длъжност и да остави заместващият ме на моята длъжност. След като си използвах полагаемата отпуска от една седмица съм на работа. Не ми е променен договора, нито длъжносттна характеристика, предполагам че ще се опитат да го напраавят до 2 седмици. Дори не се направи опит за предаване на работа с предлог от заместващият, че нищо не знае. Въпросите ми са следните:
-при промяна на договора може ли да си настоявам за постоянен както сега или трябва да е с изпитателен срок
- пази ли ме закона от уволнение до навършване на 3 години на детето
Ако имате съвети и препоръки ще се радвам да ги споделите. Наистина не знам какви са намеренията на новото ръководство и това силно ме притеснява.
#1 | Днес в 12:07
Публикации: 358 / 104
Най-доброто за Вас е постоянен договор БЕЗ срок на изпитване
Имайте предвид, чи договорът може да е със срок па изпитване и пак да е постоянен. (Основание чл.67 във връзка с чл.70). Бягайте от "връзка с чл.70". Това значи, че договорът е със срок на изпитване. Дори да не е записано директно "със срок на изпитване".
КТ пази от уволнение майки с деца до 3 години, но не при всички обстоятелства. Дори котаго сте защитени, защитата може да падне с разрешение от Инспекцията по труда.
При прекратяване на договора в срока на изпитване НЯМАТЕ защита от КТ.

Придложението за преминаване на друга длъжност много често означава, че работодателят се готви  да прекрати договора без проблеми  в срока на изпитване. Дано при Вас случаят не е такъв
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група