Прекратяване дейността на фирма и майчинство

Вчера в 22:05 301 3

Вчера в 22:05
Публикации: 34 / 0
Здравейте. Аз работя по трудов договор от години, но последните 3 месеца съм в болнични. Бременна съм. Притеснението ми идва оттам, че фирмата мисли да преустановява дейност или да ликвидира ( не знам точно). Това ще стане в близките месеци. Не сега. Какво се случва с мен? Аз съм в болничен и евентуално може ни при прекратяване на дейността аз вече ще съм в болничен 45 дни преди раждане. Като прекрати дейност фирмата с мен какво се случва? Спират ли ми майчинството за тези две години? Това е притеснението ми. Какво да правя? Благодаря предварително
#1 | Днес в 09:27
Публикации: 13095 / 2580
Ако по някаква причина фирмата преустанови дейност и въпреки защитата Ви като майка се наложи да прекрати договора Ви до 410 ден от раждането / приблизително до 1 г на детето / ще си получавате майчинството от НОИ. За втората година ще трябва да сте на трудов договор, за да имате право на обезщетение за гледане на дете до 2 г..
#2 | Днес в 10:01
Публикации: 34 / 0
Благодаря ви! За целта фирмата не трябва да е прекратила дейност преди 45 дневния ми болничен предполагам? Ако я прекрати преди 45 дневния болничен какво следва?
#3 | Днес в 10:54
Публикации: 13095 / 2580
За целта фирмата не трябва да е прекратила дейност преди 45 дневния ми болничен предполагам?

Да.

Ако я прекрати преди 45 дневния болничен какво следва?
Вижте в кои случаи имате закрила по КТ съгласно чл.333. В противен случай ще получавате 1 г майчинство от Социални грижи.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група