Имам работник на срочен трудов договор с изпитателен срок в полза на работодателя. През февруари е направил 5 самоотлъчки, наложено му е дисциплинарно наказание предупреждение за уволнение.
През март ползва болничен от 09.03.-13.03.2015, като на 12.03.2015 идва и подава молба за напускане, която не е одобрена от управителя на фирмата и той е информиран устно за това.
Прави самоотлъчки в периода 16.03.-20.03.2015г., даде ми следните писмени обяснения :"Шефе,не мога да дам обяснения за отсъствията, не съм носил болничен лист и не съм пуснал отпуск за тези дати." Шефът иска да го пусна дисциплинарно без право на възнаграждение, но от ИТ ми казаха, че само по съдебен ред може да стане, освен ако не е доброволно внесено от работника.
Та накратко: какво трябва да запиша в заповедта за освобождаване?
Заповед на основание чл.330, ал.2, т.6 и т.7 и съгласно заповед за налагане на дисциплинарно наказание "дисциплинарно уволнение" прекратявам трудовото правоотношение с ......
Съгласно чл.221, ал.2 работникът следва да обезщети доброволно работодателя със сумата .... .