Доход като СОЛ - имам предвид, че това ще е средно сумата, която мога да изкарвам с допълнителна дейност, ако се регистрирам като СОЛ. Просто навсякъде се твърди из наредбите, че ако имаш доходи и от ТД, то данъкът се получава върху сумата на всички доходи.
Това, което не мога да си уточня, е дали ако с допълнителен труд не мога да достигна 420 лв месечно, то пак трябва да плащам данък върху 420 лв.
Относно заядливата бележка да си намеря счетоводител -в първата кантора, която посетих, обясних въпроса си, казах че искам консултация срещу заплащане. Каза ми много интересен казус, отвори някакъв форум да чете, каза че, щяла да сумаризира информацията и ми връчи визитка, на която да им пиша и да и пратела обобщената информация.... не съм била дължала пари ...
Наистина се вързах, писах и очаквах отговор, като зададох и въпроса, какъв хонорар би искала да задвижи нещата по регистрация и да се занимава с месечните вноски и т.н.
Колко счетоводители трябва да посетя, докато някой благоволи срещу заплащане да обясни нещата? Очевидно поне двама, щом съм прекалено дребен клиент, за да мога да се уверя, че са ми отговорили коректно, а не просто да ме изгонят.