Здравейте,
имам нужда от помощ относно сумираното време и заповедта за СИРВ. Малко се обърках от всичко което изчетох и имам нужда от някои отговори.
Много ви моля!
Първо за заповедта за въвеждане - ще е считано от 01.07. , 4 месеца ще работят хората така на срочен договор, някои на смени, други не. Графикът ще се прави месец за месец. В заповедта (намерих образец) пише: 1.Да се въведе сумирано изчисляване на
работното време (месечно) като определям отчетния период да бъде един месец, 2.Да се изготвят месечни графици за работа и т.н..По точка едно в моя случай не следва ли да се впише някъде, че установения период е до еди-кога си /или 4 месеца и отчетния период 1 месец ? Или така е ок.
2. За нощния труд - ако една смяна се счита за нощна (т.е примерно от 21-07 цялата ли се преизчислява към нощен или само изработените часове. Т.е. нощни (22-06) 8 и дневни 2 или всичките 10 нощна смяна се приравняват? ).
2.1. За плащането на нощен труд - освен преизчисляването, за всеки час в диапазона 22-06 се плаща по 0,25 лв. независимо каква е смяната?
3. Има ли форма 76 , която да е различна за СИРВ от стандартната?
4. Ако човека е назначен от 06.07 на 8 ч. СИРВ, което до 31.07 са 20 р.д., нормата му следва да е 20*8 и ако не му направим график, с който да си ги отработи, му плащаме за всичките 20 дни все едно ги е изработил (за наша сметка като престой) - т.е. нямам как да се изработят в следващ месец..... Ако ги надработи, в следващия месец трябва да му дадем компенсирано повече почивка и така до края на последния месец, като трябва и отпуската си да изчисти. Правилно ли е?
5. За месеца в който е надработена нормата, часовете се заплащат като извънреден труд, и на шестмесечие се отчита той пред ИТ
6. Ако има нощен труд, води ли се някакъв специален регистър - чувала съм за книга, но много колеги не са...
6. Поименните графици какво означават - на всяко лице отделна таблица в досието (+един обща в обекта) или всички наедно. ?
Извинявайте за многото въпроси, които сигурно са доста дъвкани, но на доста места прочетох коренно различни неща, и вече не съм сигурна къде е истината (освен някъде там..
) ...
МНОГО МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ!