Здравейте, излагам и аз фактическата обстановка и ще съм много благодарна на съвет.
Така имам 1 лице на трудов договор и 3 на граждански в декември 2016 г. Заплати са изплатени на 20.01.2017. Тръгвам да си правя Д1 и Д6 - за трудовия договор е прието всичко и няма проблем. Проблем има в гражданските договори.
1. Актуализиран е софтуера на НАП за д1 и д6
2. Само за едно от лицата следва да има доначисляване на осигуровки до максималния осиг праг, другите са декларирали,че са на прага или под 400 лв получава.
3. Когато попълвам д1 избирам ЕГН,попълвам си полетата, но автоматично преминава с име ЛНЧ, служебен номер (незнам дали това при всички вас е така, този месец го забелязах,че така ми прави)
4. Когато попълвам полетата на този с осигуровки не ми дава да избера никакви проценти за ДОО и ДЗПО, а само здравно. Проверих и отметката - не е отбелязано само здравно.
5. При едно от няколкото ми подавания (не се смейте,вече се чудя защо и какво става)
са приети без д6 3те броя граждански договора- т.е. д1. Така е станало,че дори са ДУБЛИРАНИ?!
6. Оттам насетне нищо не мога да подам за тези граждански договори, нито да оправя % и да не е само ЗО.
Причини за отхвърлянето им са:
-Декларация обр.1: Ред :1 БУЛСТАТ: ЕГН: Ред от файла:1 Не е намерена регистрация за ЕГН/ЛНЧ:888888888888
-Декларациите се отхвърлят поради нарушаване на изискванията за едновременно подаване на декларации обр.1 и обр.6.... - при опит да се възползвам от това,че са дублирани и да подам само д6
Днес ми изтече 7-дневния срок за корекция, пуснах пак, знам,че ще е отхвърлена. Ще съм ви благодарна за насока. Къде бъркам?!