Как ще го подвади от следващия месец, като задължението, което е декларирано и платено, е за м. 07.2020 и то седи в системата на НАП като задължение за м.07? Аз не мисля, че това е ОК, нали няма да й се равнят ДОД за м.07 и 08 спрямо декларираните в Д1 и ще направи още по-голяма каша? Или имате предвид да подаде Д6 с м.07.2020 и отрицателна сума, което е абсурд? Според мен най-добре да отиде в местното ТД на НАП, да потърси служител, отговарящ за корекция на Д6 /в Пловдивския НАП са различни служители в различни отдели/, да обясни какво е направила до момента. На място ще проверят какво има в системата и ще й кажат какво е нужно да направи, за да коригира. По-горе в поста писах на мен какво ми искаха. По електронен път няма да стане, вижте по-долу какво пише в Наредба-13:
(10) Декларация образец № 6, подадена от лицата по чл. 4, ал. 3, т. 2, 4 и 5, може да се коригира до изтичане на срока за подаването й. След този срок декларации се подават на хартиен носител или на електронен носител и хартиен носител след разрешение на Националната агенция за приходите.
Всякакви подваждания, приравнявания и т.н. ще доведат до по-големи проблеми.