Прекъсване на дейност и служители в майчинство

Вчера в 10:17 786 22

#20 | Вчера в 10:17
Публикации: 9683 / 1657
Във връзка със "спиране на дейност" и "няма дейност" да попитам: собственик на фирма, регистрирана по ЗДДС, декларира, че спира дейност (ОКД5). Преди спирането има сключен договор със счетоводител за подаване на "нулеви" СД и  за позаване на ГФО в ТР. Може ли да се счита, собственикът няма задължение за самоосигуряване? Ще му бъде ли отпуснато обезщетение за безработица при прекратяване на трудовия му договор с друга фирма? (Отговаря на останалите условия)
#21 | Вчера в 13:06
Публикации: 3152 / 426
Аз такива фирми не ги водя с дейност - даже това е обратното на дейност, особено като си подал Г3 в ТР :)
Даже преди, докато още се заверяваха осигурителни книжки, в НОИ отказваха заверка на годината, година фирмата беше подала ГДД с нули. Предполагам, че и сега е същото.
#22 | Вчера в 13:11
Публикации: 9683 / 1657
Аз такива фирми не ги водя с дейност - даже това е обратното на дейност, особено като си подал Г3 в ТР :)
Даже преди, докато още се заверяваха осигурителни книжки, в НОИ отказваха заверка на годината, година фирмата беше подала ГДД с нули. Предполагам, че и сега е същото.
И аз така, ама да си питам :)
Че един прЕятел се кани да ходи на борсата, но се притеснява, че има фирма, макар и с ГЗ и ОКД5 за спиране на дейност...
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група