Въпроси за електронна трудова книжка, единен електронен трудов запис и промените от 01.06.2025 г.

Днес в 08:17 92404 409

#400 | Днес в 08:17
Публикации: 10459 / 1845
Не преправяйте нищо
#401 | Днес в 08:35
Публикации: 17 / 1
Не преправяйте нищо

Но така не се ли губи едната година? В ТК няма никакъв квадратен печат с текст три години, защото като прекратявах постоянния договор вече в сила беше ЕТЗ.
#402 | Днес в 09:23
Публикации: 10459 / 1845
Ще си приключат ТК към 01,06,2025, както е редно. Нали не е Ваша работа.
Нищо няма да се изгуби. По-важно е какво пише в персоналния регистър :)
#403 | Днес в 09:40
Публикации: 71 / 2
Добро утро! На 16.10.2025г. е сключен трудов договор, на 17.10.2025г. е подаден ЕТЗ в НАП, в който е вписано, че работникът ще се яви на работа на 20.10.2025г. Такава беше уговорката. Днес сутринта, работникът не се яви на работа и се обади, че се отказва от работата. Сега трябва да подам заличаващ ЕТЗ. Мога ли да го пусна електронно или ще трябва да се ходи до НАП?
#404 | Днес в 09:42
Добро утро! На 16.10.2025г. е сключен трудов договор, на 17.10.2025г. е подаден ЕТЗ в НАП, в който е вписано, че работникът ще се яви на работа на 20.10.2025г. Такава беше уговорката. Днес сутринта, работникът не се яви на работа и се обади, че се отказва от работата. Сега трябва да подам заличаващ ЕТЗ. Мога ли да го пусна електронно или ще трябва да се ходи до НАП? За първи път изпадам в такава ситуация и незнам трябва ли някакъв протокол или  какво се прави за да се удостовери, че работникът не е постъпил на работа? Благодаря
#405 | Днес в 09:58
Публикации: 4922 / 891
Когато се съмнявам в нещо първо поглеждам норматива, после пробвам дали ще стане както си мисля :)

Чл. 13 (2) Работодателят и органът по назначаването могат и по своя инициатива да впишат, коригират или заличат данни в единния електронен трудов запис, като подадат електронен трудов запис....

#406 | Днес в 10:24
Добро утро! На 16.10.2025г. е сключен трудов договор, на 17.10.2025г. е подаден ЕТЗ в НАП, в който е вписано, че работникът ще се яви на работа на 20.10.2025г. Такава беше уговорката. Днес сутринта, работникът не се яви на работа и се обади, че се отказва от работата. Сега трябва да подам заличаващ ЕТЗ. Мога ли да го пусна електронно или ще трябва да се ходи до НАП?
При мен не стана. Казва, че 3 дневния срок е минал. Брои от датата на сключване.
Съответно предписание от инспекцията и подаване на корекция на място в НАП.
За да се случат електронно нещата, явно трябва да се сключи днес, а утре да се откаже, иначе няма как да се вместиш в тези три дни.
По удобно би било да е три дни от датата на започване, все пак вече и нея подаваме. Та ако не се яви до третия ден, да си го заличиш, но нееее.
#407 | Днес в 10:33
Какво трябва да се представи в инспекцията за да ми издадат предписание?
#408 | Днес в 10:41
Отказ от лицето, че няма да постъпи на работа.
#409 | Днес в 11:11
Лицето се е обадило по телефона, че няма да започне работа и ще пътува извън града. Едва ли ще дойде да ми подписва отказ. Аз пуснах заличаващ ЕТЗ и ми го прие. Погледнах в справка за активните ЕТЗ и вече го няма. Явно защото тридневния срок изтича в почивен ден и днес е първия работен ден след това.
Въпреки това, може ли да се състави протокол, в който да се опише, че се е обадил и устно е уведомил и съответно не се е явил и протокола да се подпише от трима работници и управителя? За първи път ми е и незнам как се процедира в такава ситуация?   Или на договора се пише, че не е започнал работа?
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група