Има - образец за самостоятелно заето лице.
Лицето в момента е с ДУК, в Белгия е от 29.01.2018г.
Да, благодаря ви, СОЛ е по добрия вариант в моя случай , тъй като и сумите за годината ще превишат 50 х.лв. и ако са по граждански договор ще попадне мисля в хипотезата - регистрация по ДДС на физическото лице. Но ако остане и ДУК -осигуряване на 2600лв. и личен труд като СОЛ , тогава не би трябвало авансово да се внасят осигуровки и при изплащане на възнаграждение , ще се дължи само ДДФЛ? В този случай декларация образец 1 с код 90 ли се подава?   А що се отнася за този   формуляр А1, има ли срок и отнася ли се за СОЛ.
Съгласна съм, че с ДУК само управлява, затова втората част на въпроса е да извършва дейността с граждански договор. Още повече, че с ДУК-а се осигурява на макс.осиг. доход 2600лева. С гражданския ще има нормативно признати разходи и няма да има право на командировъчни. Ако е СОЛ с полагане на личен труд и тогава питам има ли право на командировъчни разходи. Всъщност кое е правилното решение ?
Фирма - ЕООД, с дейност консултански услуги в сферата на информационните технологии няма наети лица и с регистрация по чл.97а от ЗДДС. Управителят е с договор за управление на максималния праг – 2600 лв.
1.Услугите се извършват от управителя в друга страна , членка на ЕС и договора е за осем месеца, но може да продължи и една година, като на два пъти за по 20 дни се е прибирал в България. Има ли право на командировъчни за целия период?
2.Може ли на основание граждански договор управителят на дружеството да извършва дейността с личен труд – консултански услуги в друга страна на ЕС. Разходите за самолетни билети и нащувки признават  ли се за разход за данъчни цели?
Здравейте, имам следния въпрос: Фирма , с дейност строителни услуги и адрес на фирмата в гр.Х, наема строителни работници, като в трудовия договор е уговорено място на работа в гр.Х. Към момента има два обекта в гр.У и гр.З и  всички работници са командировани там вече трети месец. Работодателя заплаща срещу фактура нощувките / наем /  на командированите. Имат ли право на командировъчни разходи работниците при положение , че обекта може да продължи и повече от осем месеца? Следва ли се данъчен кредит по ЗДДС за нощувките на командированите работници?