Здравейте, имам следният казус:
Служител назначен до завръщане на титуляра, може ли само с допълнително споразумение да бъде преназначен на друга длъжност /преди завръщането на титуляра/ или първо трябва да бъде освободен и след това с нов трудов договор?

Благодаря Ви предварително!
Благодаря Ви, оставям нещата така , защото ми писна от искам, не искам, ама ...
Благодаря Ви за бързото отношение!Не е важно дали аз държа на работника или не, а по-скоро как е редно да реагирам и да не го ощетя, защото сигурно се досещате, че правата си ги знаят много добре .
Здравейте, група!
Вчера работник излиза в платен г. отпуск за 5 р.дни до 01.06.18г.вкл, но днес е дарил кръв и ми носи бележката от кръводаряването да му продължа отпуска с още два дни. /да се върнел на работа вместо на 04.06. на 06.06./. Притеснява ме факта, че такъв вид отпуск се дава за деня на кръводаряването и следващият ден, питането ми е мога ли да му прекъсна отпуска но осн. чл.175, ал.1 и да му пусна два дни за кръводаряване ... и след това предполагам, че трябва да дойде и да си пусне остатъка ако иска да продължи с отпуска, извинявам се но ме притеснява този случай нещо ...
За първи път имам такъв казус  :question:
Благодаря ви предварително! :wink1:
Благодаря Ви! И аз така предположих, но ми е за първи път подобен случай и нещо се усъмних.
Здравейте, относно  темата за сумирано работно време - наша служителка ще излиза в отпуск 5 р. дни от 04.06. до 08.06.18г. в отпуск, но в събота  /9 юни/ и се пада да е на работа, въпроса ми е титулярката ли трябва да си е на 9 /събота/ на работа или нейната заместничка? Ще се радвам ако някой се произнесе по въпроса ми.
Здравейте, имам следният въпрос - Грешно ли е датата на заповедта за прекратяване на трудов договор да една и съща с датата на освобождаване? По-точно днес освобождавам лице, считано от днес и номера на заповедта също е от днес?
Благодаря Ви!
"Чл. 114. Трудов договор може да се сключва и за работа през определени дни от месеца, като това време се признава за трудов стаж."

В ностоящият текст на чл. 114 никъде не се споменават 40 часа. Трябва да се има предвид и:

Чл. 115. С трудовите договори по този раздел освен условията по чл. 66, ал. 1 се уговарят продължителността и разпределението на работното време, а може да се уговаря и периодичността на изплащането на трудовото възнаграждение.
Здравейте, аз също се вълнувам от тази тема и да разбирам ли, че чл. 115 от КТ ни дава вратичка да впишем напр., че лицето ще работи 10 часа на ден /в моят случай само събота и неделя, като основен тр. договор/ и, че не е задължително да се изготвят графици за СИРВ?
Останах с впечатление, че ТД, за който се пита е основен (единствен)?
Да, основен е - единствен
Здравейте!
Изчетох доста коментари за трудов договор по чл.114 от КТ  (никога не съм изготвяла такъв) и въпреки това се чувствам несигурна да ли мога да изготвя  за лице, което трябва да  работи всяка събота и неделя от месеца (срочен договор за около 5-6 месеца, също така е и първи-основен ТД)? Лицето трябва да работи в летния период по 10 часа на ден, предполагам, че трябва да е на сумирано изчисляване на работното време .... или има и друг вариант?Възможно ли е да е до 10 дни в месеца, а не 5 както е било преди, защото напр. в месец април има 10 съботи и недели, също така допустимо ли това да са 100 часа на месец, а не 40 като е било преди промените? Моля, ако някой е изготвял подобен ТД да коментира. Благодаря!