Здравейте,
искам да споделя своя опит за подаване на отчет в ТР по електронен път без плащане на такса.
За целта е нужно да започнете процеса на подаване на отчета без да влизате с потребителско име и парола в ТР.
Накрая подписвате с електронен подпис, но не ви се отваря полето за плащане на таксата, защото не сте влезли на сайта като регистриран потребител.
Благодаря много за съдействието!
Какво попълвам:
позиция 15: 18 - в едно поле, както ми препоръчвате, пуска ме
               16: 09
               16.1: 09
и..."При непълен работен месец се попълва 1 в поле 12 поз.1". Само че като попълня в поле 12 код 12 за самоосигуряващи поле 12.1 не се отваря 
Здравейте!
Фирмата ми е ЕООД. От 19.05.2014г. прекъсвам временно дейност и имам въпрос относно попълването на декл.1 за месец май. Още е рано за подаването, но да съм подготвена. Опитвам се в поле 15 - Последен ден в осигуряване - да въведа 18, но ми изписва "неправилна поредица от дни на започване и прекъсване на осигуряването". Или това поле изобщо не трябва да го попълвам в декл.1 след като съм подала декларация за регистрация на самоосигуряващо лице?
Благодаря и спорен ден!
За мое най-голямо съжаление моите все още си стоят и лихвите си нарастват всеки изминал ден. Да сме живи и здрави!
Благодаря ти много, че намери време за отговор на празника!
Да, имах и този проблем, но го отстраних с писане на две-три молби. Всичко си беше наред, докато подадох декларация 6 /на 05.03.2013/. Оттогава на справката /още януари си изкарах ПИК/ ми излизат дължими всички суми за 2012 ,срок за плащане 30.04.2013 и като основание за плащане ми пише именно декларация 6. Питам счетоводителката, която ми направи годишното приключване, защо е така и тя ми обясни, че след април вече не трябвало да излизат като задължения. И аз вчера пак проверявам, не само че си излизат, но и лихви ми начисляват.
Пак ще се ходи по опашки след празниците.
Първо искам да честитя на всички празника и се надявам да не  ви досадя с моите въпроси.
 Ще се радвам искрено на отговор, защото вече започвам да се отчайвам. Октомври 2012 подадох декларация за започване на дейност. Фирмата е ЕООД . Започнах да се осигурявам като СОЛ и да подавам декларация 1 с код на осигурителя: БУЛСТАТ на фирмата. Правилно ли е това, защото тази година като си подадох декларация 6 и всичко, което съм внасяла за миналата година ми изскача като задължение по ЕГН-то. Два пъти ли трябва да ги внасям тези осигуровки, не мога да разбера къде бъркам
Да, точно това имах предвид.
Благодаря Ви много!!!
Страхотни сте
Здравейте!
Моят случай е аналогичен, но ви моля още веднъж за уточнение. Аз  внасям осигуровките си и подавам Д1 от името на ЕООД-то. Нямам начислени доходи от фирмата. Как подавам Д6 - като физическо или като юридическо лице?