Здравейте!
Имам закупена стара сграда през 2016 г. Не са правени никакви ремонти, няма никакви разходи по нея. Закупена е с ДДС - примерно 100000 + 20000 ДДС
Сега собственика иска да я продаде, но на по-ниска цена. Задължително ли начислява ДДС? Трябва ли ДДС-то да е на същата стойност и може ли при по-ниска данъчна основа?
Моля някой за мнение. Фирмата няма никаква дейност. Само продаде тези имоти.
Имотите са на ЕТ-то. Повече са от три, но са селскостопански. Придобити през 2003 г. Представляват: Краварник с два парцела под него, сграда за търговия, телчарник, конюшня, селскостоп. обект и парцелите под тях.
Здравейте!  ЕТ  -  не работи от 7 години, рег. по ДДС, имаше едни имоти - 3 на брой, които продаде. Сега идва ред на год. декларация и въпрос кое приложение да подаде - 2 или 5 ?  Не се е осигурявал за този период въобще.
Текат проверки от НАП в момента - на ЕТ и физ. лице. Поради недостиг на средства в касата на фирмата са направени вноски в касата преди 3 години.  Искат доказване на тези пари. Няма от къде да ги докаже. Какви са последствията - само облагане с данък или има и друго?
Пред НАП, от къде има парите, за да ги внесе в касата на ЕТ
Здравейте! Физ. лице внася парични суми в касата на ЕТ. Не може да докаже от къде има парите. Какво следва след това? Ще ги обложат с данък или има и друго? Благодаря ви!