Здравейте, имам следният казус: Управител на фирма, заминава на изложение в Солун, за което ми представя ф-ра от хотел за нощувките и ф-ра за изразходваното гориво, но нямам друг документ удостоверяващ, че той наистина 4 дни е обикалял по панаира, а не е бил там на почивка. Какво друго би могъл да ми представи като документи, за да му призная командировката и съответно да има право на пътни, дневни и квартирни?
Супер, но все пак да поясня, че основната дейност е от сорта на разносна търговия, за което собственика използва личният си автомобил с договор за наем. Има ли указание в което изрично е посочено че разходите се признават, защото нещо от закона не го разбрах.
Благодаря! Ние данъчният кредит го ползваме, но разходите за ремонт, гориво и резервни части на автомобила признават ли се по ЗКПО?
Здравейте, сигурно е коментирано вече, но не намерих тема, затова питам за следният казус. Имаме нает автомобил, който е собственост на управителя на фирмата. Ползваме данъчен кредит за гориво и разходи за ремонт и резервни части, но въпросът ми е това данъчно признати разходи ли са или не са и ще трябва да увеличим финансовият резултат с тях? Наетият автомобил се използва предимно за извършване на основната дейност на фирмата.
Благодаря!
Значи ако съм разбрала правилно: възнаграждение за януари изплатено в януари по граждански следва декларация 1 и 6 и осигуровките са дължими до 25,02,2016, нали така? А каква дата се посочва на декларация 6 - 31,01,2016 или 28,02,2016?
Здравейте имам следният казус : граждански договор за консултантски услуги изплащани на тримесечие как е редно да се подават декларация 1 и 6? Според мен трябва всеки месец да си подавам декларация 1, а през април когато се изплати възнаграждението за първите три месеца да подам декларация 6 до 25-ти май и съответно до тогава да се внесат и осигуровките. Правилно ли е така според вас?