Благодаря за мненията ви!
всъщност е освободен,  известно време след датата на издаване на личната карта с новото име.
Не само фамилята, а трите имена. Аз от момента, в който служителя ми представи новата лична карта, промених имената му в личния картон и ведомостта е с новото име. Дали съм постъпила правилно?
Здравейте!
А как постъпваме когато служител, постъпва на работа със едно име, след това си сменя имената и напуска но с друго име?
Здравейте,
Имам следния случай, ако може някой да ми помогне. На 04.07.2013г. подадох в НАП, уведомл. за прекратяване на ТК на общо 6 работника (считано от 01.07.2013г). Объркала съм обаче датата на прекратяване на единия работник (с 01.06.2013г) Най интересното е, че системата не е отхвърлила уведомл. на съответния работник.
Сега следва да анулирам прекратяването на този работник, и да пусна ново уведомл. за прекратяване от 01.07.2013г. или да коригирам данните.
Здравейте!
може ли някой да ми помогне? Трябва да подам Д6, със суми в увеличвние за месец 04 по ел. път. Като дарта на изплащане коя дата следва да отбележа?
Благодаря!!!
Не е прекратен и там е и проблема: договорът не е прекратен, пък декл. 1 е подадена като прекратен.

За месец април.
Здравейте! Моля за помощ.Имам следния объркан случай:
Подадена е некоректна Д1, за един от служителите и съответно Д6. Лицето е работил цял месец а Д1 е подадено с дата на прекратяване 22.04.2013г. Сега следва да коригирам Д1, Д6 и ведомоста, предполагам. Ако може, накой да ми помогне. Какво да правя в случая?
1. Условия за придобиване на право на парично обезщетение за безработица:

Право на парично обезщетение за безработица имат лицата, за които са внесени или дължими осигурителни вноски във фонд „Безработица” най-малко 9 месеца през последните 15 месеца преди прекратяване на осигуряването и които:
са регистрирани като безработни в Агенцията по заетостта;
не са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст или пенсия за ранно пенсиониране в Република България, или пенсия за старост в друга държава;
не упражняват трудова дейност, за която подлежат на задължително осигуряване по чл. 4.

(чл. 54а, ал. 1 КСО)
В поле "основние за прекратяване на ТП", аз пиша преназначен, вместо чл.118 ал.3 от КТ. Това грешно ли е? До сега не са ми правили проблем.
Здравейте,
А когато няма място в предишната тр. книжка, не издаваме ли нова?