Какъв код на икономическа дейност трябва да се избере за фирма, която има сладкарница на самообслужване и в нея бъде назначен работник като продавач консултант
Здравейте,
имам нужда от помощ при определянето на каква длъжност да бъде назначен служител, който ще обслужва сладкарница на самообслужване. Колебая се между Продавач, хранителни стоки и Касиер или ако някой знае по-коректна длъжност да ми помогне.
Здравейте,
мога ли да помоля, ако някой разполага с ДХ на длъжност сладкар да ми я прати.
Благодаря Ви предварително!
Здравейте,
искам да попитам дали с фирма, която е вписана в търговския регистър с предмет на дейност :  "Отглеждане на едногодишни растения; покупка на стоки или други вещи с цел да ги продаде в първоначален, преработен или обработен вид; продажба на стоки от собствено производство, както и всички останали незабранени от закона дейности" може да се вземе магазин под наем, в който да се продават дрехи.
Благодаря предварително за отговорите :)
Здравейте,
моля дайте идеи на каква длъжност може да се назначи работник, който ще отчита дневния оборот и ще го внася в банковата сметка на предприятието
Здравейте,
сега ми предстои откриване на фирма ЕООД,което ще бъде регистрирано като земеделски производител-юридическо лице. Въпросът ми  е следният: Аз като управител на тази фирма върху какъв минимален осигурителен доход трябва да се осигурявам - 420 или 240 лв.
здравейте,
имам следния въпрос - регистрирана съм като ФЛ, което отдава квартири под наем в курортно селище въз основа на Закона за Туризма и ЗМДТ. Знаете ли какъв документ трябва да издавам на лице, което иска да при мен на почивка за цялото лято, така че да мине за разход на фирмата.
Или е по-добре да е с договор за наем на стая - в този случай какви трябва да са документите?
Благодаря предварително
здравейте,
имам следния проблем трябва да подам гдд по чл 50,тъй като съм самоосигуряващо се лице,но имам доход и от трудови правоотношения. Работил съм на 3 места през 2012, но имам служебна бележка по чл 45 само от 2-ма работодатели. има ли  начин да подам декларация без 3тата бележка,тъй като няма как да ми я издадат(по-скоро не искат). забравих да спомена че към 31,12 имам работодател не може ли той да ми издаде една обща и с нея да подам дан.декларация.
Благодаря предварително на всички, които ми помогнат!