Катя, би ли разяснила условието за плащане по банков път?

Ако аз не съм регистрирана за режим КО, но доставчикът ми е, трябва ли плащането да е безкасово?
За какъв отрасъл става дума и по какъв повод е проверката?
Използвам темата, за да попитам ЗОВ на лицата по Чл.40 ал.5 от ЗЗО по коя сметка се плащат - на компетентната ТД ли, там, където е подадена и Д7?
ЗА непреодолима сила със сигурност не може да се претендира, но защо да ен може да се използва Чл.80 ал.2 т.5 - брак поради изтичане на срока на годност/трайност, определен съгласно изискванията на нормативен акт?
Използвам темата, за да попитам следното:

Синът ми е абитуриент. За месеците Юли, Август и Септември трябва да му внеса ЗОВ  за негова сметка с Декларация Обр.7.

При постъпване в универститет в страна членка на ЕС от м. Октомври, как стоят нещата със здравното осигуряване - в БГ плащат ли се?
Удостоверение за пригодност на лицето за дадена работа?

Що е това?

Здравейте!
Може би въпросът не е за тук, за което се извинявам.

Интересува ме това - тази година от СТМ изведнъж казват, че трябва да се плаща обслужване и за собственика, СОЛ. Имало изрични указания на ИТ за това, защото той бил управлявал и провеждал обученията.
Досега никога не сме го включвали в списъка на обслужваните - при вас как е?
Здравейте!

Какви са последните промени в програмния продукт на НАП за Декларация Обр. 1 и Обр.6, /Обновяване № 5/,  че не ми се прави обновяване, ако не е съвсем потребно?
Понеже аз бях открила темата, да кажа - подадох справката на гише с попълнени следните колони -  идентификатор 4, адрес, изплатен доход, удържан данък и вид доход
Преди това бях говорила и с информационния център на НАП и оттам също потвърдиха, че това е правилният начин на подаване.

Успех!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ДАМИ!


Предварително се извинявам, защото мястото на въпроса ми не е в тази рубрика, но не намерих къде да го поместя.

Има ли сред вас компетентен, който да може да ми помогне с разяснения относно това какви са изискванията на БАБХ към обекта, с цел издаване на разрешение за търговия с пакетирани храни?
Интересува ме имат ли претенции към статута на помещението - при мен то се води магазин за промишлени стоки. Интересува ме и трябва ли да има предварително някакъв вид разрешителни от РИОКОЗ, Пожарна и т.н.

За да не натоварваме аудиторията с непрофесионални теми, би могло да комуникираме на лични.

Искрено благодаря!
Здравейте!

За изплатен наем на имущество в режим на етажна собственост, попълвам идентификатор "4" в колона 3 на Справката по Чл.73 от ЗДДФЛ.

Въпросът ми е  - в такъв случай попълват ли се колона 4 ЕГН и колона 5 Име с данните на лицето, получило дохода от името на наемодателя?

Благодаря!
След приспадането на дължимия корпоративен данък за 2012г., ми остава надвнесен корпоративен данък от минали години в размер на 102 лева.

Искането за ефективно възстановяване на тази сума по банковата ни сметка ще предизвика ли ревизия?
Здравейте!
При начисляване на обезщетение по Чл. 222 ал.1 от КТ правя удръжки само за фонд "Пенсии", или за всички фондове на ДОО?
Благодаря!
Дали го има някъде тук качен образец на уведомление ли беше, това, което ще се подава от самоосигуряващите се лица за това какво задължение искат да погасят с внасянето на здравна вноска?

Уф, луднах! Дано някой ме разбра.
Здравейте!

За задължение по ЗДДС за м. 11 2006г. мога да искам отписване по давност, нали?

Според мен, 5 години изтичат на 31.12.2011г.