При назначаване в НАП освен уведомление по чл.62, какви други документи се носят? Трудовия договор трябва ли да се представи? Може ли на ръка да се занесат/на хартия/? Благодаря
Ако месеца има 23 работни дни. Назначен си в началото на месеца, но имаш 20 работни дни. Как се изчисляват осигуровките за тези дни? Благодаря
Когато трябва да бъде назначен служител на 2 часа? Как се изчислява заплатата?  За да не объркам нещо, питам! Благодаря
Код по НКПД 13243021; Код по КИД - 4931; Как се определя МОД - при назначаване на работник на 2 часа?
Здравейте, имам и аз следното питане: за длъжност "Ръководител отдел транспорт", код по НКПД 13243021 - коя от цифрите определя МОД? Благодаря
Здравейте, лице на трудов договор при СОЛ. При съкращаване на лицето се попълва Осигурителна книжка! Въпросът ми е на страници 1 и 2 /име, презиме и фамилия/ - на лицето или на СОЛ се пишат? И съответно ЕГН или ЕИК на СОЛ? Къде ще се напише СОЛ при който се е осигурявало лицето? Благодаря
Да за един и същ осигурен. Благодаря
Ако са подадени две декларации обр.1 за един и същ месец, коригиращата само с код К ли се подава? Със същите данни?
Лице свободна професия - СОЛ- наема човек на трудов договор. Прекратява се трудовия договор и лицето отива в Бюро по труда с "трудова книжка". Оттам му казват, че трябва да е с "осигурителна книжка"? Възможно ли е това?
Здравейте, имам следните въпроси: 1. Фирма -ООД- няма дейност през 2013г. До НСИ е изпратена декларация, че фирмата не е извършвала дейност през 2013г., а не пълния вариант на ГФО/  Въпроси : 1. Трябва ли да се публикува ГФО за 2013г. в ТР?
 2. Какъв трябва да е ГФО? 3. Или само декларацията, че фирмата е нямала дейност през 2013г.? Благодаря!
Ако от 01.01.2013 год. до сега работите на трудов договор и Ви съкратят - ще имате право на обезщетение. Времето, през което ще получавате обезщетение зависи от общия осигурителен стаж, осигурена за фонд Безработица. Като СОЛ нямате осигуровки за този фонд и този период няма да се вземе предвид.
Благодаря ви! Лек и успешен ден!
 julli999, и аз бих попитала - кои "вие"
Защото ако "вие" като майка попълвате платежните - не е редно
Това няма общо с въпроса който бях задала, защото в многото питания той се изгуби! НО... Ние сме аз работеща във фирмата на съпруга ми! Достатъчно ли ви е?
Здравейте, имам следния проблем: До 31.12.2012г. съм била управител на фирма като самоосигуряващо се лице /около 10г/. От 01.01.2013г. съм на работа по трудов договор. Въпросът ми е следния: Ако бъда съкратена мога ли да отида на борсата, за колко време и ще получавам ли обезщетение?  Трябва ли да бъде заверена осигурителната ми книжка?     Предварително благодаря!
По принцип във Вашето първоначално питане ме шокира това "тъй като ние си правим платежните". Кои "ние"?
Кое е толкова шокиращо? Вие сте тук за да помагате или да разпитвате хората с излишни, допълнителни въпроси? Като не ви се отговаря не го правете! Стига с тези неподходящи изказвания и мнения!
Болничния е засега за заболяване и ще бъде с продължение. Още е рано за този 45-дневния преди раждане.
Здравейте, работя по трудов договор. Но сега от 07.01.2014г. съм в болнични. Тъй като ние си правим платежните никъде не мога да намеря какво и колко се внася когато си в болничен! В същност намирам, че се внасят само ЗО от работодател, но само от него ли и върху заплатата, на която те осигурява? Благодаря!
Много благадаря за бързия отговор  :give_rose:
Здравейте, ако съм на трудов договор и съм в болнични какви и колко осигуровки внася работодателят ми?
Доход за първото тримесечие - 3 000 лв. Самоосигуряващо се лице.