Да, дааа
И аз го установих това. (с появата на приложението ) :)
Пък иначе не ми даваше да пиша в самата декларация сумата и тъкмо щях да идвам да се жалвам и... видях внесеното продължение...
А иначе бутона ПРОВЕРИ го пробвах вече :)
Благодарско за готовнастта  :bow:
Благодаря Ви!
 :bow:
Добре, че още има хора, готови да помагат. И то безвъзмездно.  :flowers:
Но ще поискам малко доуточнение.
Значи: В декларацията в
      І част - Данни за данъчно задълженото лице - трябва да попълня данните на сина си.
      А във ІІ част - Данни за упълномощеното лице или за законния представител - да попълня своите данни.

и второто доуточнение: Изтеглих Декларацията с баркод, но там няма приложения. Явно тях отделно трябва да си ги тегля. От тях има ли с баркод? И в горния край на приложението - да пиша името на сина си, нали? Или моето?


Като статист в операта синът ми си заработи 30 лв. на 23 ноември миналата година (2012). Към тази дата той не е навършил 17 години. Дадена му е служебна бележка, от която е видно, че са му удържани 1,80 лв. ДОД. Но всички останали плащания за осигуровки са 0.
Трябва да подам декларация. Трябва ли да извърша всичките тези плащания, които не са му удържани при плащането?
Доколкото знам 25% са признати разходи (в моя случай - 7,50). От там нататък (22,50) трябва да се удържат осигуровките. И на остатъка да се наложи 10% ДОД. Счетоводителят ни също беше учуден на служебната бележка с тия нули по нея. Но предположи, че може би има нещо във връзка с това, че няма 18 години, учащ е и държавата му плаща осигуровки.
Моля ви, кажете ми как да действам или ми кажете къде да прочета, за да разбера!

Декларацията, която да подам, си е моя, включвайки и моите доходи или си е само за неговите доходи? Видях че в обр. 2001 има Част ІІ , която е с данните на законния представител. Аз работя на трудов договор. Него - не знам. Не си спомня да са му давали други документи, освен двата броя служебни бележки. Кой от всичките образци трябва да подам заради него?