Имаме клиент от африканска държава, който иска да купува БГ лекарства.Нашата фирма е БГ ЕООД, което не е производител или вносител на лекарствени средства.Има ли законова пречка да купуваме лекарства от търговец на едро на лекарства, които да продадем/изнесем на африканската фирма?
И друго се сетих-Ако ще се съставя протокол,ДДС-то с каква ставка ще е ? 9% или 20% ?
Здравейте!Имам фактура за нощувка в Гърция.Трябва ли да създам протокол по чл.117 ЗДДС,който да го вкл.в Дн.за покупки и Дн.за продажби,тъй като е ВОП.Но пък мястото на сделката е там където е позициониран недвижимия имот-в случая хотела в Гърция?
Благодаря ти за успокоението,Далила!!!
И аз да си сверя часовника.........През м.10.2014 имам ГД -400 лв.с безработно лице,регистрирано на борсата и получаващо обезщетение оттам.Не му се спират социални и здравни осигуровки,а и защото дохода е в четвъртото тримесечие няма и ДОД.Не му подавам Д1 и Д6.Ще подам Декл чл.55 в м.01.2015 за 4-тото трим.,а по-нататък и по чл.73.Само се опасявам да не му спрат на човека парите от борсата,защото знам,че след приспадане на НПР 25 % се получава 300лв.и това е под МРЗ,но все пак се притеснявам да не объркам нещо....Моля споделете опит?!
Жалко е , че държавата все още позволява подобни сделки.Споменатата фирма е със задължения към държавата,доставчици и р-ците около 200 хил.лв.Жал ми е за хората и не зная какво да ги посъветвам.Подадоха жалба срещу р-ля в ИТ,но докато тя вземе отношение,фирмата бе продадена.Оня хабер си няма от нищо.Взел е 100лв.за фирмата.Дайте съвет ако сте имали подобни казуси.
Здравейте!Може ли някой да ми отговори на следния казус:Работодателя си е продал фирмата на клошар.Не са издадени служебни бележки на работниците за получените възнаграждения.Някои от тях са започнали работа на друго място ,някои са на борсата, а има трети които имат и граждански договори.Как ще си подадат тези бивши работници ГДД чл.50 за 2014 год., след като ма кой да им издаде служебните бележки ?
Р-ка е освободен на 10.06.2014.Обезщетението по чл.222 е за периода 10.06.2014-09.07.2014.Да, чак сега докато пиша го осмислих-ще се изплати обезщетение като през м. май,нали
Предстои ми сходна ситуация и ме интересува -В последния месец на работника е начислено обезщ.по чл.224 за неползван отпуск,та сега това обезщ.по чл.224 би ли следвало да влезе в обезщ.по чл.222,след като се плаща 1 брутно възнаграждение.Моля споделете опит.
Днес подадох писменно запитване в НАП.Като получа отговор ще Ви уведомя,защото явно и Вие като мен сте затруднени.Поздрави
ДДС няма начислено,но и не пише защо не е начислено.
Никой ли не е имал подобна фактура? Моля помогнете :blush:
Дадох фактурата за превод.И пише така:Обява в дирекция за изложения и панаири.Това е преведения текст.
Здравейте ! Имам получена фактура от Чилийски доставчик за участие на нашата фирма в търговско изложение в Чили през м.май 2014 год. Въпросът който ме мъчи е : Следва ли да издам протокол по чл.117 и да самоначисля ДДС ,или не трябва ? Това което разбрах е, че съгл.чл.21 ал.4 т.3 от ЗДДС при подобни изложения и панаири мястото на изпълнението е там където е изложението. Моля който има яснота при подобни ситуации да ми помогне..........