Ако изходящата ми фактура е за 10000 , а в протокола за прихващане е прихваната само част от нея (примерно 5000), а останалата част остава неплатена и неприхваната, в справката по чл.55 за съответното тримесечие посочвам само 5000 (размера на прихванатата част)?
И аз така го тълкувам , но....ми се струва, че има някаква неяснота.
Но знаете, че практиката е такава.Продавам си продукцията на фирма Х, но тя не ми плаща и примерно съм принуден да пазарувам ГСМ, торове и т.н. от нея.
Толкова ли е сложно?Чета чл.11 от ЗОДФЛ и не знам кога да сметна дохода за придобит :).
Да, така е.Но във втория случай кога се посочва - когато въобще няма получено плащане а то е прихванато със задължения по фактури за получени материали?
Здравейте.
Ако едно ЗП (регистрирано по ЗДДС и за 2014г. ще се облага с приспадане на 60% НПР) продаде продукция м.Февруари , но сумата по тази продажба я получи м.Април в кое тримесечие ще я посочи в справката по чл.55?А ако въобще не получи сумата от продажбата , а тя се прихване с фактури издадени от същия контрагент за семена и торове през м.Юли?
А какъв ще е срока по отношение на декенврийското ДДС?1 или 3 месеца?
Ако м.декември/2013 сме на възстановяване по коя процедура ще сме?А дали би било проблем в 2014г. в дневниците за покупки да фигурират фактури с дати до 31.12.2013г?