т.е. може да се изисква и 3 месеца предизвестие, ако договора е безсрочен
Да разбирам, че правилно съм се насочила в изготвяне на договора с предизвестие 15 дни, но в други варианти може да се сключи и до не повече от 3 месеца съобразно чл. 326 (2)
Здравейте колеги, имам нужда от помощ.

Казуса е следния:
Имам сключен основен трудов договор на 8 часа с постоянен характер.
Ще сключа договор и с друг работодател, като мястото на работа е едно и също.
Въпросите са следните:

1. Договора се сключва на основание чл. 111, ал. 1 т.1, тук казуса е следния:
във връзка с чл. 68 ал. 1 от КТ (за срок от 1 година) или основанието да е с чл. 67 т.е. може ли да е втория вариант с постоянен характер.
                          2. След като двете фирми са с различен работодател, но се намират на едно и също място и работното време при основния работодател е от 09:00 до 18:00 часа, при втория работодател ако е описан в договора от 08:00 до 09:00 часа (втория договора ще бъде сключен за 1 час) коректно ли е  да бъде описано така.
                          3. Срок на предизвестие в договора 15 дни.
                          4. Съгласие по чл. 113 ал. 2 КТ, като декларация не трябва да се подписва, тъй като работната седмица е петдневна и по основен договор за седмица са 40 часа при  втория се получават 5 и не надвишават, тези 48 часа.
Благодаря Ви за консултацията и времето, което отделихте за моя казус.
т.е. работодателя иска да ме освободи и ми е връчено предизвестие с уведомително писмо
работодателя ми иска да напусна
т.е. да разбирам, че ако ми е отправено уведомление по чл. 325 т.1 с 2 месеца предизвестие от работодател, мога да се съглася (по клауза и двете страни дължат двумесечно предизвестие)
Здравейте! Имам сключен постоянен трудов договор с фирма. Срока на предизвестие е два месеца и за двете страни. Може ли фирмата да ми даде уведомление за предизвестие за прекратяване на трудовия договор по взаимно съгласие (чл. 325 ал. 1 от КТ) със срок на уведомлението 2 месеца по взаимно съгласие и дължи ли ми обещетение. Ако не, как е редно да бъде прекратен договора от страна на работодателя с дву месечно предизвестие. Нямаме синдикат и  колективен договор, в този случай работодателя длъжен ли е да ми изплати обещетение по чл. 331.
Благодаря предварително!