Здравейте колеги! Може ли физическо лице да живее постоянно в чужбина и да има регистрация като земеделски производител в България? С дейността ще се занимава назначен по трудов договор.
Здравейте колеги! Ще бъда много благодарна ако някой сподели опита с DSV.
Здравейте колеги, имам следните питания относно фактурите от DSV&
Когато имам S/B Credit как осчетоводяваме и какво включваме в Дневниците по ДДС:
- такси към МултиСервиз
- такса за карта за гориво
- ЧМР застраховка
Благодаря Предварително!
Здравейте, декларацията до днес ли се подава или до утре?
Здравейте колеги? Имам доктор /физ. лице/ регистриран по чл. 97а, ал. 2 от ЗДДС. Предоставя услуги за САЩ и съответно получава паричен превод за услугата. В суифта на банката пише само името на американската фирма и нищо повече. Друга информация няма от къде да се получи. Питането ми е каква фактура /инвойс/ трябва да пусна, с или без ДДС?
Благодаря много! А когато от САЩ не издават никакви документи с подходяща информация, какво правим?
А Протоколите по чл. 117 не се ли издават само ако имаме сделки в европейския съюз?
А след като е купен с митническа декларация и вече е амортизиран - не беше ли без ДДС?
Здравейте колеги! Предстои да продадем вече амортизиран товарен автомобил, който е закупен от Германия през 2006г. На какво основание няма да начисляваме ДДС? Благодаря предварително!
Благодаря много и успешен ден на всички!
Благодаря за изчерпателния отговор. Аз понеже съм начислила и внесла ДДС, сега като го отразя с отрицателен знак, по какъв начин ще ми го върнат, може би след проверка от страна на НАП?
Здравейте колеги! Имам следният казус: фирмата ни има регистрация по чл. 97а, ал. 2 от ЗДДС. Миналият месец получих фактура за закупени стоки с включен ДДС за 2000лв от Германия. Сметнах я за неправилна, защото има включен ДДС и взех че издадах Протокол по чл. 117 и внесохме ДДС-то. Но след това установих, че фактурата е правилна защото е на стойност под 20000лв. Как да процедирам този месец? Благодаря предварително!
Здравейте колеги! Интерисуваме задължително ли е писането на пътни листи и подписването им от курсистите в автошкола?
Здравейте колеги! Имам следният казус: През м. 09.2012г. ЗП Иван възлага на ЗП Георги да култивира 100 дка нива, за което сключват граждански договор срещу заплащане. Немога да преценя като външна услуга и в двете ЗП-та ли да го осчетоводя, или като между физически лица? Благодаря предварително!
Сърдечно благодаря! Хубав и ползотворен ден на всички работещи колеги!!!
Здравейте колеги! Минималният осигурителен праг за осигуровки на ЗП пак 240лв ли е?
Благодаря за отговорите! Хубав и успешен ден на всички!
Здравейте колеги! Въпросът ми е свързан с поетапното прибиране на реколтата от нивата. Първото количество пшеница, което е ожънато и прибрано, и веднага продадено оценям по пазарна цена в момента. Следващите прибрани и продадени количества по каква цена заприхождавам и съответно продавам? Благодаря предварително?