Не,не е за борса.Искаме да си го оставим.Други обстоятелства налагат промяната.
Благодаря за отговора :)
Здравейте,възможно ли е лице да бъде освободено от една фирма и назначено в друга фирма на ТД със срок на изпитване.Длъжността ще бъде една и съща,фирмите са различни,но с еднаква дейност и един и същи управител?Базирайки се на чл.70,ал.5 от КТ /За една и съща работа с един и същ работник или служител в едно и също предприятие трудов договор със срок за изпитване може да се сключва само веднъж/ Е възможно,защото става дума за нова фирма,но пък управителят е едно и също лице .
Много Ви благодаря за изчерпателния отговор  :)
Благодаря,наистина има доста неща изписани по тази тема.Доколкото разбирам може да се пусне на ТД ,но не е удачно управител на 2 часа.Фирмата не може да си позволи да плаща пълна осигуровка.Ако собственичката реши да прекрати дейността си за този период,в смисъл да няма персонал,приходни и разходни фактури може да си получава майчинството чрез фирмата,без да подава Окд 5 за прекъсване и всеки месец се подава Д1.Така ли е или нещо бъркам?
Здравейте на собственик и управител на ЕООД му предстой да излезе по майчинство.
Във фирмата има едно лице назначено на трудов договор.Изчетох различни мнения по този въпрос и доколкото разбрах трябва да има решение на едноличния собственик за промяна на управителя и новия да бъде вписан в ТР.Ако в учредителният акт е посочено името на  управителя,който излиза по майчинство,следва и той да бъде променен с името на новия.Старият управител не се заличава.Възможно ли е новият управител да бъде на ТД на 2 часа или трябва да е ДУК?
С печат подадох няколко декларации,не е имало проблем  :)
Чл. 83. (1) (Предишен текст на чл. 83 - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г., доп. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) Данъчно задължените лица правят месечни или тримесечни авансови вноски за корпоративния данък, на базата на прогнозна данъчна печалба за текущата година.
(2) (Нова - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) Авансови вноски НЕ правят:
1. (изм. - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) данъчно задължените лица, чиито нетни приходи от продажби за предходната година НЕ превишават 300 000 лв.;
2. новоучредените данъчно задължени лица за годината на учредяването им, с изключение на новоучредените в резултат на преобразуване по Търговския закон.
(3) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) Лицата по ал. 2 могат да правят тримесечни авансови вноски по реда на тази глава, като в този случай не се прилага чл. 89.
Благодаря за отговорите,има удръжки до 04м. по ГД,след това няма.
Здравейте,за първи път подавам декларация по чл.50 от ЗДДФЛ на СОЛ.
Лицето има подадени данни за ГД и за доход от наем.
Не полага личен труд във фирмата си и се осигурява от 05м.на минималния праг.
Въпросът ми е свързан с попълването на Таблица 1 и 2,в колона 3 е ясно,че не попълвам нищо,но в колона 4 и 5 попълвам осигурителния доход като СОЛ или всичко?