Здравейте,
Работя с на Микроинвест продукта Аладин и съответно ще се въвеждат данъчни облекчения за деца.
Въпроса ми е след като се въведе, че лицето има 1/2/3 деца на булстат и наименование трябва ли да се въведат текущите данни на компанията и след това как се начисляват сумите и описват във фиша на лицето?
А къде може да го видим това решение за 2021 г.?
Говоря за вече изтекла давност за подаване на корекция, тоест лицето не е назначено и не може да бъде назначено чрез е-услугите на НАП.
Здравейте,
При подадено уведомление по чл. 62, но с отказ и неподадена корекция, каква е процедурата за подаване, че лицето е назначено и къде? Има ли образци, бланки, приложения, които трябва да се попълнят?
Здравейте,
Лице с невнесени здравни вноски за месеци 4 и 5, но работещо от 6 месец има ли право на болничен от лекар? И дали сумата от НОИ ще бъде изплатена?
Моля да споделите каква е процедурата за вписване в регистъра на Нова компания (търговия с храни от животински произход), бюджет, задължителни условия на труд.
Благодаря!
Здравейте,

Моля да споделите програми и/или примери (ако е възможно в ексел/снимка) за графици, които са Ви помогнали до голяма степен с импортирането или поне засичането на отработените часове / дни за месеца?  :wink1:
Здравейте,

Облагат ли се с данък Ковид тестовете направени от страна на служителя с фактура на компанията или на свое име?
Трябва ли да ги пише във фиша?
Може ли да помогнете с формулата за извънреден труд?
Ако лицето получава 2500 бруто, с 20 дни отработени за месеца, процент за изв труд е 50 и броя е 80.
Благодаря!