Здравейте, колеги!
Българско ЕООД нерегистрирано по ЗДДС ще предоставя консултантски услуги ( тестване на софтуер) на юридическо лице, установено в Гибралтар.
Българското ЕООД задължено ли е да се регистрирано по ЗДДС в България?
Благодаря Ви!
Да,моля да ми ги изпратите на mones@abv.bg
Благодаря!
Здравейте,
някой от вас би ли споделил образци на всички необходими документи, които следва да има една счетоводна фирма свързани с GDPR.
Благодаря.
Благодаря. А през годината ако реши възнаграждението да се увеличи на 1500 лв. Д 1 следва ли да се подава за 1500 лв и съответните осигуровки ? Или на декл и плащат осигуровки на мин 710 и се плащат с декл по чл.50 ?
Възнаграждение 710 лв. Минимален осигурителен доход 710 лв.
Ще се дължат ли в този случай изравнителни вноски и ще следва ли да се плащат осигурителни и здравни вноски?
Собственик и управител на ЕООД ще се осигурява като СОЛ с личен труд на минималния осигурителен доход. Собственикът дължи ли изравнителни осигурителни вноски и следва ли да попълва справка за окончателния размер на осигурителния доход таблица 1 и 2.
Моля да ми дадете нормативна насока на въпроса.
В СИДДО с Малта няма нищо за консултантски и технически услуги.
От това, което разбирам не следва да удържаме ние данък, тъй като ние сме получател на дохода. Но в такъв случай ЧЮЛ ще удържа ли данък от нас преди плащането на фактурата?
Българско юридическо лице ще издава консултантски услуги ( тестване на софтуер) на Чуждестранно юридическо лице, което е регистрирано според Малтийския закон, но оперира в Лондон, САЩ , Малта и други. Въпросът ми е Чуждестранното юридическо лице ще удържа ли данък при източника на българското ЮЛ или българското ЮЛ следва да плаща данък при източника в България или въобще няма данък при източника в този казус.
Благодаря предварително.
Здравейте.
Фирмата ни е регистрирана април 2022 г.
Дейността започна ноември 2022 г.
Какви документи следва да се подадат в ДАНС?
Благодаря предварително.