Наистина въпросите Ви са за съответната община, не за НАП. Ако е възможно да се подават декларации с електронен подпис, това би трябвало лесно да се открие на сайта на Вашата община. В нашата не може - или я носим лично, или по пощата с обратна разписка. Като чета и упътването в самата декларация, електронно подаване не е предвидено.
По повод маркирането на клетката за личен труд, нека по-знаещите да кажат, но според мен няма голямо значение, защото не влияе на размера на данъка.
Да, така е. А калулациите в таблицата не обхващат тези варианти.
Благодаря още веднъж.  Ще подам както ми предлагате.
Благодаря за отговора, ХХХХХ.
Колкото повече мисля, по-ясно ми става, че този казус не е предвиден в таблица 2. Годината започва с трудов договор, прекратен м.Март. Следва обезщетение по чл.222(1), а след това и за безработица. От май до август всеки месец има гражд. договор под мин.РЗ. Имаме и месеци без доходи и осигуряване по чл.40(5) от ЗЗО. И през цялото време си върви наема от 45 лв. на месец...
Както и да го умувах, не успях да го напъхам в схемата на таблица 2. Ще се ходи до НАП. А се надявах да я подам с ПИК.
Моля за помощ.
 В моя случай безработното лице получава обезщетение за безработица. Има граждански договор под минималната РЗ - 290лв. и доход от наем - 45лв. Това в рамките на един месец. В колона 5.5 пиша гражданския договор, в колона 5.6 - наема. Къде да отбележа, че има обезщетение, за да не ми се търсят здравни вноски за довнасяне?
Благодаря за вниманието, irenabrili. Предполагам, с кодовете по НКИД и годишния статистически отчет. Има още време за подаването на годишната дан.декларация, ще премисля.
Здравейте! Имам такъв казус: Лятото на 2013 г. ЕТ възобнови дейност - търговия в обект до 100 кв.м.. Към него момент изобщо не се замислих дали патентното облагане е задължително. Не подадохме патентна декларация, а формирахме фин.резултат по ЗДДФЛ и ЗКПО. Сега, като попълних год.декларация, ми проблесна, че всъщност избор не сме имали и облагането е трябвало да бъде по ЗМДТ. И най-вероятно това ще бъде засечено в НАП. От Общината не са ни засекли - глобата започва от 500 лв. Чудя се дали някой е изпадал в подобна ситуация и дали има шанс да ни се размине.