декларация за съгласие на превод на заплата по банков път
При работен ден на 4 часа - платеният отпуск е 20 дни за година, а право на платен отпуск се придобива при общ трудов стаж от 8 месеца.
Здравейте,
Ако имаме два първични болнични листа, който се застъпват и са с различна диагноза, колко точно дни плаща работодателя. Според мен са си само 3, но искам и друго мнение по този въпрос.
Благодаря предварително за изказаните мнения то този казус.
Направете корекция на декларация 1 като начеслите сумата на лицето, също така подайте декларация 6 за месеца като довнесете само разликата в декларацията след начисляването на наградата. Декларация 6, когато е довнасяне е редовна, а не корекция /корекция е само когато се намаляват внесените суми и се прави само след изрично разрешение/.
 По-добре да отидете на място, защото на практика това лице няма сключен трудов договор във вашата фирма.
Когато иначе има върнато уведомление с подобен надпис, се подава ново уведомление, а не такова с код корекция.
  Здравейте, някой има ли информация как стои въпроса с ползване на платен отпуск след майчинство. Говорим за отпуск от 2008г., може да се ползва или губи давност.
  :hi: Здравейте,
Имам следното питане на каква база се изчислява обезщетението по чл.224 при ДУК. До сега прочетох толкова много коментари, че съвсем се обърках. Зная, че чл.224 се начислява при положение, че изрично в договора е предвиден платен годишен отпуск, но как се изчислява. По незнайно какви причини програмата ми ги изчислява на база минимилна работна заплата.
Благодаря за помощта.