Сделката е между фирма ААА ООД и фирма БББ ООД. Сделката не е между физическите лица баща и дъщеря , а именно те са свързани лица. Никъде в ДР ДОПК не се посочва, че свързани лица са фирми на роднини. Така смятам аз. Иначе независимо от различните тълкувания и аз съм на мнение, че тези сделки не се оповестяват в приложение 4 .

а не попадат ли в буква м)?

Скрит текст :
Когато се извършват доставки на стоки (от Приложение 2 ЗДДС) по чл.163а и се прилага механизма за обратно начисляване на ДДС, касовата бележка, която издаваме трябва ли да е в данъчна група "А"?
Чл. 27. (1) Лицата по чл. 3, с изключение на случаите, когато извършват дейност по чл. 28, са длъжни да регистрират всяка продажба на стока или услуга по данъчни групи според вида на продажбите:
1. група "А" - за стоки и услуги, продажбите на които са освободени от облагане с данък, за стоки и услуги, продажбите на които се облагат с 0 % ДДС, както и за продажби, за които не се начислява ДДС;
2. група "Б" - за стоки и услуги, продажбите на които се облагат с 20 % данък върху добавената стойност;
3. група "В" - за продажби на течни горива чрез измервателни средства за разход на течни горива;
4. (изм. - ДВ, бр. 48 от 2011 г., в сила от 24.06.2011 г.) група "Г" - за стоки и услуги, продажбите на които се облагат с 9 % данък върху добавената стойност.
(2) Лицето по чл. 3 независимо дали е регистрирано или не по ЗДДС задължително регистрира всички продажби по данъчни групи съгласно ал. 1.
(3) Задължително се програмират и регистрират с наименование и единична цена като отделни артикули стоките или услугите:
1. отнасящи се към данъчна група А;
2. с фиксирани цени в нормативен акт;
3. представляващи горива, продавани чрез одобрени по смисъла на Закона за измерванията средства за измерване на разход.
Според мен личен труд и ДУК не би трябвало да се включват в прил.4.Мисля така,защото те са приравнени към ТД,а отношенията между работодател и работник са вписани в изключенията,които не се посочват.Това си е мое мнение.
Приравнени са само за целите на ЗДДФЛ. Не споря, само разсъждавам.
За личния труд - двоумя се, по-скоро клоня към - да.
За допълнителните вноски по чл.134 от ТЗ - не.

възнаграждения за изплатен личен труд  :hmmm: ами те не попадат ли в параграф 1, т.3, "б" от ДР на ДОПК?
Сега се замислих-ако две фирми-едната на майката,другата обща на майката и сина си прехвърлят стока от едната фирма на другата-това дали се декларира?Вече съвсем се обърках с тия свързани лица.И други-едната фирма на майката и сина й,другата на дъщерята,т.е сестрата
позовавайки се на описанието под справка 1, не би трябвало да се декларира
Здравейте, тази година има ново приложение 4 към декларацията. Под справка 1  е записано, че в справката не се попълват данни за свързани лица параграф 1, т.3, б."а" , "б" и "л" от ДР на ДОПК
=>а) съпрузите, роднините по права линия, по съребрена - до трета степен включително; и роднините по сватовство - до втора степен включително, а за целите на чл. 123, ал. 1, т. 2 - когато са включени в общо домакинство;
=>б) работодател и работник;
=>л) лицата, едното от които е направило дарение на другото;
Та се замислям, личния труд на съдружниците ще трябва ли да се попълва? Допълнителните парични вноски?