Именно, туристическият данък е на база реализиран брой нощувки по тарифата на съответната община, и няма нищо общо с платения аванс.
1.По която си искате;

2.Могат;

3.Както прецените.
Ако не отчетете курсовата разлика, ще имате неспазен стандарт.
Защо не проверите нямате ли задължения за отписване с изтекъл давностен срок - това са чисти други приходи.

И според теб е по-добре да бъде спазен някакъв тъп стандарт, и да му вдигнат лихвата заради загубата ли? Че да отчете догодина още по-голяма загуба? Интересно разсъждение :)
да но в нашият  случай няма апортна вноска поне според мен просто дълг към него от 300х.л. и със стойността на този дълг капитала от 5000 лв  ще се вдигне на 305000 и така той ще стане с 97% дялове  а досегашните собственици примерно с 3% . така се изчиства дълга и се вдига капитала до тук добре но в последствие той иска да дари тези свои 97% 80 на сина си и 17 на досегашните собственици ей тук не знам какво става  :smile1:


И това последното как точно касае дружеството?
Ами махни амортизациите ако ги има, нека получи неустойка от някой по повод неизпълнен ангажимент, и ако в крайна сметка не става така, какво толкова ще стане, ако не отчетеш тази курсова разлика?
А според мен, зависи каква е квадратурата на прилежащия терен, да не се окаже някоя стара съборетина, построена почти изцяло върху евентуалното  УПИ, което пък може и да не е УПИ ;-). Та на така поставения въпрос - никакъв полезен отговор лично аз не мога да дам.