Срок за подаване на Д6 с данъка, удържан през м.януари - от 1 до 25 февруари.
В т.9 01.2014г.

Имам подадени Д6 за 12.2013 с дата 02.01.2014 и с данък, но ми е върната, защото трябва да подам данъка с код 8 и дата 31.01.2014. В становището пишеше че в т.9 за месец и година се попълва месеца, в който данъка е удържан. Аз го удържам 01.2014 защо да пиша в т.9  02.2014?

Нещо изтрещях май .... хахаха
Няма промяна в сроковете за подаване на д1 и д6.
Срок за подаване на годишната данъчна декларация
Чл. 53. (1) Годишната данъчна декларация се подава до 30 април на годината, следваща годината на придобиване на дохода.
(2) Лицата, които подадат годишна данъчна декларация до 10 февруари на следващата година, ползват отстъпка 5 на сто върху внесената в същия срок част от данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация.
(3) Лицата, които подадат годишна данъчна декларация в срока по ал. 1 по електронен път, ползват отстъпка 5 на сто върху внесената в същия срок част от данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, при условие че не са приложили ал. 2.
(4) (Нова - ДВ, бр. 99 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) Отстъпката по ал. 2 и 3 се ползва, при условие че физическите лица, задължени да внасят авансов данък, са внесли пълния размер на дължимия данък в сроковете по чл. 67.

Осигурителните вноски нямат нищо общо с въпросната декларация.

СОЛ би следвало да декларира получения облагаем доход за 12месеца.

Справка: ЗДДФЛ, ЗСПД и ППЗСПД.
ДЗПО Допълнителното задължително пенсионно осигуряване се осъществява по два начина:

УПФ Универсален Пенсионен Фонд
ППФ Професионален Пенсионен Фонд

Аз не съм сигурна. Имаме самоосигуряващо се лице-собственик на фирма- ясни са новите кодове за плащане, попърваме трите имена и ЕГН-то, но коя банкова сметка. НАП, по лчина карта на лицето, или на фирмата.
"По лична карта на лицето", както и досега :thumbup:
Дт А-я на ДА                            - 55хил
Дт Приход от продажба на ДА   - 25хил
Кт ДА                                       - 80хил
Искам да попитам за 4-то 3 мес. на 2012г следва ли да подавам декл.по чл. 55 ЗДДФЛ /новата бланка/ за удържан данък от наеми на ЧФЛ? Данъкът вече е удържан и внесен.

Не виждам задължение за подаване на декл. чл.55 ЗДДФЛ.  :thumbup:
Възможно ли е да се осигурява служител на минималния паг за длъжността 450лв, а сумата в трудовия договор да е 350лв.Осигуровките се изчисляват върху 450лв. но се удържат от 350лв. и остатъка е нетото, което се изплаща на служителя.
Възможно е.
3 млн. лв  :laugh:


ДЗЛ с НПП над 3млн.лв - месечни авансови вноски

ДЗЛ с НПП над 300хил.лв - тримесечни авансови вноски

ДЗЛ с НПП под 300хил.лв  не правят авансови вноски
ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА СЕМЕЙНИ ПОМОЩИ ЗА ДЕЦА
Чл. 3. (1) (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 71 от 2006 г.) В молба-декларацията за получаване на семейни помощи по чл. 7 , 8 и 10а от Закона за семейни помощи за деца (ЗСПД) лицата декларират брутните доходи на семейството, получени за последните 12 календарни месеца, предхождащи месеца, през който е подадена молба-декларацията.
 (2) (Нова - ДВ, бр. 93 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 71 от 2006 г.) В молба-декларацията за получаване на еднократна помощ при бременност лицата декларират брутните доходи на семейството за последните 12 календарни месеца, предхождащи периода от 45 дни преди определения термин за раждане.

(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 93 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 41 от 2010 г.) Брутните доходи се изчисляват по реда за определяне на облагаемия доход по Закона за данъците върху доходите на физическите лица.



Има голяма вероятност облагаемият доход да е различен от осигурителния.
 :thumbup: Катето е отговорила.
Регистрирани ли сте по ЗДДС?
Четох, четох, но не виждам никъде във въпроса да е споменато, че става въпрос за учител.

Учителски пенсионен фонд?


Универсален Пенсионен Фонд.
Различни?  :hmmm:

Върнали човека, защото лично е подавал, без нот.заверка и без да е чекнато гореспоменатото Предоставяне на дан. и осиг.?
Не би следвало да го връщат.
Поне моите "човеци" не са ги връщали.
Следвам указанията им и винаги, когато е чекнато Предоставяне на дан. и осиг. информация, информирам "човеците" да го нотариално заверят, дори когато лично го представят пред НАП. Не са ги връщали.

Както и не са ги връщали, когато не е чекнато Предоставяне на дан. и осиг.информ. и съответно без нотар.заверка.
Ако не сте чекнали в Зявлението и Уведомлението Предоставяне на данъчна и осигурителна информация, не би следвало да изискват нотариална заверка.

На мен лично такава не са ми изисквали, когато не съм посочила Предоставяне на данъчна и осигурителна информация, а едновременно с това съм чекнала Пълен достъп и ме е упълномощило ФЛ.
Нотариална заверка се изисква, когато е заявено предоставяне на данъчна и осигурителна заверка.

(Забележки т.3 от Уведомлението, както и в Забележки в Заявлението)

Пълният или частичен достъп до информацията не изисква нотариална заверка, както и това дали е ФЛ или ЮЛ.
След като в ТД не е посочен в чия полза е уговорен срокът за изпитване, приема се, че срокът за изпитване е уговорен в полза и на двете страни (чл. 70(2) КТ), което струва ми се дава възможност  и на двете страни да прекратят трудовото правоотношение без предизвестие ;)

71. (1) е нужният член. Действайте смело ;D


доб. и без обезщетение за неспазено предизвестие.
Цитат
А за да можеш да заверяваш отчети е необходимо 2 год. ТРУДОВ стаж за магистър .
(а реално плащаш осигуровки за една    )

ЗСч:
чл.35. (1)Съставител на финансов отчет може да бъде лице, което отговаря на посочените изисквания за задължителна минимална степен на завършено образование и съответстващ към него професионален стаж, както следва:

1. (изм. - ДВ, бр. 33 от 2006 г.) с висше счетоводно-икономическо образование и стаж в областта на счетоводството, външния, вътрешния одит и финансовата инспекция, данъчните ревизии или като преподавател по счетоводство и контрол, съответно:

а) при магистърска степен - 2 г