Първо уточнете какъв е договора - трудов или граждански
Евентуално можете да сключите договор за отдаване на автомобила под наем на фирмата-
След като максималният осигурителен доход е 2000, Вие може да го осигурявате и на 2500 лева, но при пенсиониране ще му вземат 2000 лева за пенсия. Така че решението си е ваше.
Физическото лице има договор за покупко продажба и от банката му е издаден екземпляр от вносната бележка за внесена сума по сметката на фирмата. Това е достатъчно за доказване на плащането.
Съгласно наредбата за разплащанията в брой, която излезе мисля ,че в края на месец февруари сумата разплащана в брой може да бъде до 15 000 лева.
След като лицето работи повече от пет работни дни в месеца защо е назначено на договор до пет работни дни? Има възможност да го назначиш на четири часов работен ден. Тогава нама да имаш проблеми с  Д-1
Ако си сигурна, че наистина имаш надвнесени авансови вноски и те ща се натрупат още до края на годината имаш право да внесеш в НАП искане за спиране или за намаляване на авансовите вноски и тогава ще изчистиш данъка, който си надвнесла от предишната година или иначе в рамките на пет години ако не го приспаднеш подлежиш на проверка.
 Ако има някой, който да е наясно с прекратяване на регистрация по ЗДДС на фирма в ликвидация, която има и не приключила стопанка дейност,моля да ми помогне. javascript:void(0);
Да не можеш да си изплатиш заплатите, ДОД се одържа от заплатите и се внася на държавата. Ако плащаш заплатите по банков път ще те хванат веднага с дата на плащането, ако ги плащаш в брой можеш да направиш малък трик със датата на изплащане на заплатите.
Плащанията в брой могат да бъдат до петнадесет хиляди лева . Над тази сума трябва да са по банков път
Става въпрос в наредбата за складове на зърно, а не за малките земеделски производители
Така оформено вече трябва да ти платят болничните и от двете места
Трудовият договор по чл.114 е за работа до пет работни дни през месеца и по него не се плащат осигуровки за болнични и е логично да не Ви изплатят обезщетение  по него, но защо Ви отказват обезщетението за първият трудовдоговор.Уточнете това.
Ако фирмата не съществува, ведомостите трябва да са предадени в държавен архив.
След като има трудов договор независимо че е на 17 години, разбира се ако имате разрешение от инспекцията потруда сте длъжни да внасяте пълни осигуровки по този договор
Просто, за нередовна отчетност не може да става дума.
Може като договора се сключва за безвъзмездно ондаване под наем, който обаче включва клаузи за подръжка
Платеният годишен отпуск е за действително отработена време. Я се замисли кой работодател ще плати отпуск на някой, който си е почивал поради съкращение и по кое правило ще да е това