Ако справката е за м.февруари, имате възможност до 14.03 да подадете нова с верните данни.
От личен опит при попълване на приложение 2 излиза входящия номер на НСИ.
На 13,02 съм платила всичките си задължения за Януари. Не съм имала стари задължения нито надвнесени суми. В момента ми висят едни задължения като напр. част от ДДС, част от ДОД и каква ли не глупост. Мисля си, че нещата са при тях. Ще ги почакам още малко...
Благодаря Ви много! Не можах да намеря темата и още веднъж благодаря за това!
Лице на граждански договор с двугодишен ТЕЛК,който е със срок до 31.05.15г- През м.декември 2014г. лицето е навършило възрастта по чл.68 и пенсията му за инвалидност става пожизнена- Трябва ли след 31.05.15г. на това лице да му удържам ДОД или и ТЕЛК става пожизнен. НАП ще го признаят ли този документ за валиден?
Благодаря за бързия отговор. В това има логика и го приемам за достоверно. Още веднъж много благодаря!
Здравейте! Здрава и успешна Нова година!. Новообразувано ООД /от м.февруари 2014/ взема решение от м.октомври да изплаща на единия съдружник месечно възнаграждение за личен труд месечно по 200лв. При изготвяне на декларация по чл.50 на лицето излезе 23лв. надвнесен данък. Правилно ли контирам през януари: 604/421-200,
454/421-23,00 надвнесен данък, 421/454-7,69-ДОД м.1. Не подавам Д6 до зануляване на надвнесения данък. Много дълго стана, но за първи път възстановявам данък- Предварително благодаря!
Здравейте! За м.Март и Април съм превела грешно в повече ДОО на самоосигуряващ. Той е ЕТ, не е рег.по ДДС и няма назначени работници. Подавам само Д1. Сега видях от справката на НАП, че за м.Май след подаване на Д1 от задължението за ДОО са приспаднали надвнесените суми. Трябва ли задължително да подам заявление за прихващане/възстановяване или мога да преведа оставащата разлика.
Благодаря Ви предварително!
Има някакдва логика в т.е. Тук ми се струва, че освен личния труд бих включила и цитирания от мен договор с дружеството и собственика. Колкото по-гледам приложението - объркването е пълно. Какъв код е личния труд - 2 или ... Надявам се на вашето прозрение.
Здравейте! За да не отварям нова тема, моля да ме извините, че ще задам въпроса си тук, но от толкова четене върху това приложение 4 съвсем се обърках. Аз имам само една сделка между свързани лица и това е договора за наем между собственика на ЕООД  и дружеството. Трябва ли тази сделка да се обявява в това приложение. Още веднъж ме извинете за намесата.
Миналата година имах такъв случай. Самоосигуряващия подава в НАП Окд5 за спиране на дейност и два дни след това подаде нова декларация за започване на дейност от датата на пенсиониране, като посочва че е пенсионер и няма да се осигурява
Прочетох всичко, което сте ми изпратили. Това ме удовлетворява. Още веднъж много благодаря!
Много благодаря за бързия отговор. Добре е, че ви има!
Здравейте колеги! Прочетох много дискусии по темата, но въпреки това не съм сигурна. Дружеството ни е регистрирано по ДДС и основната му дейност е ремонт и поддръжка на компютри и периферни устройства. Наехме лек автомобил, който ще използваме за дейността си, като оформяме пътни листи. Имаме ли право на данъчен кредит за гориво и резервни части за наетото МПС. Благодаря ви много предварително!
Здравейте колеги. Прочетох много за преминаването от ООД в ЕООД,където единият съдружник продаде дела си на другия, но не ми е ясно с ДДС регистрацията и подаване на ДДС справка за този месец. ООД беше регистрирано по ДДС. Трябва ли да се подава нещо в НАП и каква месечна декларация по ДДС ще подам, като вписването в АВ е от 21.06.
Здравейте колеги! Собственик на ЕТ и съдружник в ООД е подал две декларация за самоосигуряващ, като с БУЛСТАТ на ООД е посочил, че ще се осигурява чрез ЕТ. Сега му е хрумнало да се осигурява чрез ООД и аз не знам сега какви декларации да подава. Отново ли две - от ЕТ и ООД, като в ЕТ посочи, че ще се осигурява чрез ООД?
Благодаря много. Наистина, че вече взех да се объркавам. Още веднъж благодаря много
Здравейте! Определена е прогнозна печалба на ЕТ, но при декларирането трябва ли да приспадна личните осигурителни вноски, за да получа дължим данък. Сигурно е глупаво, но нещо се обърках. За първи път ми се налага да изчислявам прогнозна печалба.
Много Ви благодаря. Успешен ден