Здравейте! Съжалявам, ако вече има дискутирана такава тема, но исках да бъда сигурна в последващите си действия!

През декември месец 2014г Общо събрание на ЕООД решава да се разпредели дивидент. Данъка заедно с декларация чл. 55 трябва да се внесат до 31.01.2015г., нали така т.е. данъка може да бъде внесен 28.01.2015 и на 29.01 да се подаде декларация чл.55? Самото изплащане на дивидентите може ли да бъде по-късно от 31.01.2015г? А ако Общото събрание се проведе януари месец 2015г, тогава сроковете за данъка и декларация чл.55 какви ще бъдат? - до 30.04.2015г подаване на данъка и декларацията или...? Правилно ли разсъждавам? А самото изплащане на дивидентите в какви срокове трябва да бъде?
Много благодаря за бързия отговор!

С ДС освен длъжността ще се промени и осигурителния доход. :)
Въпросът ми е породен от факта, че ТД е срочен и не знам дали имам законово основание да променям длъжността, докато не е изтекъъл срока на договора. ДС с новата длъжност и новият осигурителен доход ще бъдат в периода на 3 месечния срок на договора, нали? Няма да е необходимо отново да започва да тече 3 месечен срок за новата длъжност или греша? Мисля, че Допълнителното споразумение, което ще се сключи, е необходимо да се регистрира в НАП.
Привет на всички!

Пред дилема съм - сключен е срочен ТД по чл 68 ал.1 т.1. за три месечен срок. Възможно ли е да се промени длъжността на лицето преди да е изтекъл срока, както и минималният осигурителен доход или е необходимо да изтече три месечният срок, след който лицето да премине на безсрочен договор и тогава да се направи промяната? Какво е вашето мнение?
Да, за доходите от наем не се дължат осигуровки. Опитах само да обобщя ситуацията. :) Годишна Д6 за осигуровките като СОЛ в дружеството и отделно декларация по чл.50 за дохода от наем.
Сърдечно благодаря на всички ви! :)
СОЛ е управител на ЕООД , което се самоосигурява във фирмата си без да получава доходи за това. Поради тази причина написах, че следващата година е необходимо да подаде Д6 годишна с удържаните осигуровки и съответно декларация по чл. 50 за дохода от наем.
Благодаря на всички отзовали се! От така написаното дотук разбирам, че лицето, получател на дохода /СОЛ/, не е необходимо да удържа и внася данъка, а това си остава задължение на платеца на дохода. Следователно следващата година СОЛ е необходимо да подаде в НАП Д6 със съответните осигуровки като СОЛ и отделна декларация по чл.  50 за доходите от наем. Правилно ли разсъждавам?
Привет на всички!
Интересува ме какво става, в случай че дадено лице е управител в ЕООД, където се самоосигурява и същевременно отдава под наем недвижим имот. В този случай кой би следвало да удържи авансовия данък? Фирмата платец на наема не е изискала от лицето да декларира, че е СОЛ и същевременно е удържала данъка, издавайки служебна бележка и СИС. Не знам как точно да постъпя в този случай? СОЛ трябва ли да подава декларация за удържания данък или не? Какво е вашето мнение?
проверката е направена.фирма х е данъчно регистрирана в съответната страна
не е записано нищо.само общата сума.
благодаря ирена.фактурата от фирма х е без начислен данък.
фирма а от страна в ес има договор за проектиране и монтаж на ал
конструкция с фирма б от българия която ще се извърши в страната на фирма а.фирма б сключва подизпълнителски
договор с фирма х от същата ес.как фирма б да попълни дневника
покупки при получаване на фактура от фирма х като услугата монтаж
по договор остава в другата страна от ес.
благодаря предварително на всички помогнали.