Здравейте,

физическо лице е подало данъчната си декларация за 2015, през месец март, за да ползва 5% отстъпка. Сега се сеща, че е дало заем на юридическо лице от 12000лв. При подаване на коригиращата декларация, губи ли се правото на отстъпка?
Лицето консултира във връзка с продажба на стоки , на международни пазари.Френската фирма му е превела на личната сметка 10000 лв.и между тях няма писмен договор.Лицето се осигурява като сол в ЕООД-то си.
Здравейте,
физическо лице извършва консултантска услуга на френска фирма.
С какъв договор става това и какви данъци ще дължи физическото лице в България?
Благодаря предварително.
Благодаря ви, за бързия отговор.
Здравейте,
как да образувам дан.основа за протокола за данък лични нужди на служебния си автомобил.Плащам лизингови месечни вноски към Сожелис и имам данъчни ф-ри за тях.Не отчитам гориво, ако има значение.За лични нужди се използва-10%. Къде да осчетоводя протокола в дневниците по ДДС.
Благодаря!
Благодаря :smile1:
Здравейте,самоосигуряващо се лице, собственик на ЕООД, има доходи от наем
като физическо лице.При подаване на ГДД чл.50, попълва ли се таблицата за
окончателния осигурителен доход,тъй като той от фирмата разпределя само дивиденти.
Благодаря, предварително.
Здравейте,
физическо лице получаващо доходи от наем, на което е удържано авансов данък и за четвъртото тримесечие, подава ли годишна данъчна декларация по чл.50?

Благодаря за отделеното време
Здравейте,

при подаване на годишен отчет от дейността в НСИ, микрофирма може ли да подаде само баланс и опр?

Благодаря предварително.
Здравейте,
имам следния казус.
Фирма достигна оборот от 50 000лв още преди 4 месеца, подадохме искане за задължителна регистрация по ддс, но от нап ни отказаха, защото управителя има задължения над 5 хиляди в друга фирма. Сега всеки месец си пускаме искане за регистрация и те всеки месец ни отказват. Въпроса ми е дали ще има някакви бъдещи санкции или плащане на това ддс, защото фирмата вече достигна приходи от над 100 000лв, а още не е регистрирана и така можем да си караме до безкрай...

Благодаря за съдействието.
Благодаря, irenabrili,

сега се върнах от нап и там ми казаха, да отида в офиса на нап на ЕООДто,
и там щяли да прехвърлят задължението с бизнес комбинация от ЕТ-то на ЕООД-то, някой знае ли какво означава това?
Благодаря предварително за съдействието.
Здравейте,
моля за помощ, при изкупуване на ЕТ от ЕООД, със заличаване на ЕТ, оборотната ведомост при дерегистрацията на ЕТ, трябва да е нулева, но ЕТ има данъчни задължения.Как се процедира, имам предвид и те ли се нулират в оборотната ведомост. ЕТ-то се продава на ЕООД-ТО за 500 лв.а задълженията са му 8000 лв.
Фирмата ми не е разполагала със средства и е помолила друга фирма да плати на доставчика, защото плащането е било спешно.
Здравейте,

имам фактура за извършени куриерски услуги за 4000лв, но вместо от моята фирма, фактурата е платена от друга фирма. Как счетоводно може да се оправи тази грешка?

Благодаря предварително за отделеното време.
Здравейте,
имам две фирми на които собственик е едно и също лице, едната има пари в касата, а другата няма и има заеми към контрагенти които трябва да покрие. Освен с фактура и със заем, има ли начин когато собственика е един и същ, едната фирма да даде пари на другата?

Благодаря предварително.
Притеснява ме това, че във второто ЕООД няма персонал, а има приходи.Някой трябва да върши стопанската дейност.Самоосигуряващия т е освободен от осигуряване тук само като управляващ.
Много ще съм ви благодарна, ако ми помогнете.
Здравейте,
собственик на ЕООД се осигурява, като самоосигуряващ се в него, същият има второ ЕООД, в което няма назначени хора на трудов договор, а извършва стопанска дейност. Как следва да се осигурява във второто ЕООД. Предполагам, че тук трябва да полага личен труд и ако той е 200лв на месец, какви осигуровки и данък върху тях се дължат?

Благодаря предварително за отделеното време.
Здравейте,

На 01.08.2015 постъпват пари в банковата сметка на фирмата за наложени платежи от стар пост от месец 7. За съжаление за тях не са пускани касови бележки и това се забелязва чак сега.

Какви мерки можем да предприемем, за да нямаме бъдещи неприятности? Мислих да пуснем касовите бележки сега, но не знам дали това е най-правилният начин.

Благодаря предварително за отделеното време!
Здравейте,
благодаря ви много, за точния отговор.
Здравейре,
Имам един въпрос:
 Българска фирма извършва комисионна услуга за фирма, регистрирана по ДДС в Канада (не е държава членка). Българската фирма не е регистрирана по ЗДДС. Подлежи ли на задължителна регистрация по чл. 97а от ЗДДС.
 А ако Канадската не беше регистрирана?