Много Ви благодаря за бързия отговор! Не знаех,че може да остане при нас на основен договор,който да е на  четири часа и да подпише допълнителен договор за осем часа.Тогава,ката остава при нас на основен договор ,то ние дължим всички осигуровки и подаваме справки на другия работодател,нали така ? Благодаря и поздрави!
 Здравейте, аз имам следното питане относно втори трудов договор.Наша служителка иска да подпише основен 8 часов трудов договор с друг работодател като остава при нас на допълнителен трудов договор на 4-ри часа.Питането ми е дали да и прекратя договорът при нас и след като си сключи основният договор, да декларирам допълнителен по чл.111 от КТ или просто да подпише допълнително споразумение за преминаване на четири часа,но вторият вариант не ми звучи логично. Благодаря предварително за съдействието!
Благодаря много и за Вашия отговор!
Значи мислите,че ако го освободим от 16/01 няма да има проблем,че напуска при нас от тази дата и започва на новото работно място ?
Иначе отностно броенето на дните му,които се зачитат за трудов стаж ще се доверя напълно на калкулатора тук...ама ще видя и Бизнес навигатора какво казва по въпроса >:(

Поздрави!
Здравейте и благодаря за бързия отговор!
Сега ще изготвя заповедта за освобождаване и пак се чудя с коя дата да я пусна за да бъде в полза на служителя и  да не му се прекъсва трудовия стаж.Той е подал молба за прекратяване от 15/01/2012,но питането ми е как да изготвя заповедта -реално работи до 13/01 и прпекратяваме един ден след това 14/01 или за да не си губи събота и неделя попълвам от 16/01,когато той вече ще работи на друго място?
Благодаря предварително и спорен ден!
Здравейте колеги,
извинявайте за безпокойствието,но напълно се обърках как трябва да попълня трудовата книжка на колега,на когото последният му работен ден е в петък по ирония на съдбата 13/01/12 :( :(
Питането ми е в трудовата книжка коя дата на прекратяване на тр. правоотношения да запиша -16/01,понеделник,когато вече не е на работа при нас или първият ден след напускането му,т.е събота 14/12/2012 ? Съответно да попитам коя дата да попълня за край на прослуженото му време?
Ще Ви бъда много благодарна ако ми отговорите за да мога и да му изчисля правилно трудовият стаж!