ООД-то ни стана ЕООД, управителя до сега беше на ТД, сега обаче трябва да го прекратя...има ли значение на какво основание да стане?
И за управител в ЕООД-то как е по-добре да бъде на ДУК или да бъде самоосигуряващо се лице?
irenabrili
Благодаря и аз с такова впечатление оставам, че се дължи на цялата сума.
Оказва се,че не съм задала правилно въпроса. Има чисто и просто разпределяне на дивидент, но част  от него е под формата на земя, друга в пари. Трябва ли да се "удържи" данък дивидент на база "цената" на земята?
ООД с двама съдружници, единият напуска, определен му е дружествен дял на стойност 120 000лв. Обаче част от тази сума е под формата на земя, на стойност 70000лв.
Съгласно § 1, т. 6 от допълнителните разпоредби на ЗКПО дружественият дял е приравнен на ликвидационен дял. Аналогично определение има и в § 1, т. 6, буква „д" от допълнителните разпоредби на ЗДДФЛ.
На паричната сума ще се удържи 5% данък и ще се изплати остатъка, обаче как се процедира със земята? Там тези 5% удържат ли се?
Имам превишение на годишния корпоративен данък над определените авансови вноски . Сметнала съм дължимата лихва и съм увеличила ФР в ГДД.  След като е подадена ГДД служебно ще ми отразят тези лихви, че са дължими нали така? Поне в ГДД не виждам да се посочва сумата. При мен си остават като разчет.
Закривате го според документа, който Ви издаде доставчика.
Нищо няма да издаде, те са завели дело за остатъка от плащането, което няма да получат.
Имам платен аванс за направа на остъкляване с дограма. Шефа не хареса нещо си и доплащане няма да има...имам ф-расамоза аванса и нищо повече. Имам ли право да си закрия този аванс по някакъв начин?
Осигурителят си ги внася както останалите осиг.вноски...по негово ЕИК.
По оборотна ведомост имам Кт с-до по сметка ДДС за внасяне към края на годината.
Задължение по СД ЗДДС от м.12.2012 е закрито с някаква надвнесена сума(незнайно каква) от 31.03.2008 и 2011... и те казват нямате нищо за плащане, аз си държа пък да имам...
Как да си го закрия това задължение...имам ли право изобщо...
Всичко си е попълнено
кл.50 - 9940
кл.70 - 1440
кл.71 - 8500
Значи грешката е в тях...само ми отварят работа да ходя до НАП :(
Благодаря!
Здравейте, колеги,
м.07 имам ДДС за възстановяване 1440лв, влизам в процедура
м.08 имам за внасяне 9940, приспадам 1440 и резултат за ефективно внасяне 8500 и закривам процедурата.
Нали така  е правилно?
Защото в Справката за задълженията НАП не ми отчитат тези 1440 приспаднати и ми търсят 9940 ДДС...или аз съм в грешка по отношение на тримесечната процедура, която дефакто е закрита втория месец?
Благодаря, т.е. д6 не се подава всеки месец, а само еднократно за общата сума на вноските за предходната година?
Собственик на ЕООД, пенсионер...не внася осигурителни вноски, но дължи здравни такива. Не е внасяно от м.05.2012, ако сега се внесат накуп, д1 и д6 подава ли се?
Чл. 169. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г.) Работник или служител, който учи в средно или висше училище без откъсване от производството със съгласието на работодателя, има право на платен отпуск в размер 25 работни дни за всяка учебна година.

Къде пише, че е еднократен?